На Одещині виявлено сальмонелу та кишкову інфекцію

На Одещині виявлено сальмонелу та кишкову інфекцію

В Одеському районі виявлено три проби води з сальмонелою та кишковою інфекцією. Їх виявили на пляжі Ланжерон, місті Чорноморськ і 16-тій станції Великого Фонтану.

Про це повідомив керівник департаменту екології Одеської обласної військової адміністрації Павло Буланович.

Держпродспоживслужба повідомила, що в Одеській області посилено стабілізаційні заходи. За 10-11 червня не допущено до обігу понад 200 кг риби, що не відповідала вимогам законодавства.

Державний ветеринарно-санітарний контроль за обігом харчових продуктів рослинного та тваринного походження наразі здійснюють 56 державних лабораторій. Вже перевірено Татарбунарський, Саратський ринки та ринок у селищі Маяки, порушень не виявлено. Найближчим часом планується проведення комплексних перевірок ринків на території міста Одеси та області, а саме в Ізмаїльському, Білгород-Дністровському районах, які також виходять на акваторію Чорного моря, наголосила Ткаченко, – йдеться в повідомленні Одеської ОДА.

Також Держпродспоживслужба контролюватиме ціни на бутильовану воду. Наразі підвищення не зафіксовано.

Зазначається, що донині зберігається різке падіння солоності моря та перевищення рівня заліза у воді, втім ситуація почала стабілізуватися.

Одеська ОВА нагадала про тимчасову заборону відвідування пляжів, використання води, риболовлі та купання в акваторії Чорного моря, річках Інгул, Інгулець, Південний буг та Бузький лиман.

Ситуація під контролем, проте існує мінна небезпека та загроза інфекційних захворювань, – додали в ОДА.

Нагадаємо, Наслідки підриву Каховської ГЕС: збитки гідротехнічної меліорації вже сягнули понад 150 млрд гривень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next