У Польщі затримали чоловіка причетного до функціонування «кол-центру» в Одесі

У Польщі затримали чоловіка причетного до функціонування «кол-центру» в Одесі

В 2021 році в Одесі затримали шістьох фігурантів, які налагодили функціонування "кол-центру", діяльність якого розповсюджувалася як на територію України, так і на сусідні країни. Ще двоє учасників були оголошені в розшук. Одного з них затримали у Польщі та в межах міжнародного співробітництва екстрадували до України.

Про це повідомили в Національній поліції України.

Схема роботи центру була досить розповсюдженою, вони представлялись працівниками банку, зловмисники випитували у постраждалих їхні реквізити. Для цього вони використовували психологічні методи впливу та діяли заздалегідь прописаній інструкції. Також користувалися програмою підміни телефонного номера, аби замаскувати свою діяльність. Отримані гроші переводили на електронні гаманці, картки власні або підконтрольних осіб.

У липні 2021 року оперативники затримали організатора та його п’ятьох спільників. Ще двох було оголошено в розшук. У 2022 році одного з фігурантів затримали в Одесі, а його "колегу" ‒ оголосили в міжнародний розшук.

Згодом учасника злочинної організації затримали польські прикордонники в аеропорту Варшави, після чого була розпочата процедура екстрадиції. Розшукуваного учасника злочинної організації передали українським поліцейським для доставлення його в суд та обрання запобіжного заходу. 

За скоєне причетним до організацій та функціонування "кол-центру" може загрожувати до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, USAID виділило $2 мільйони для українського бізнесу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Плати, щоб виїхати: Білорусь робить платним перетин кордону в Україну, Польщу та Литву Плати, щоб виїхати: Білорусь робить платним перетин кордону в Україну, Польщу та Литву
З 1 червня цього року у Білорусі обласна рада депутатів Гомельської області, що межує з Україною, вирішила ввести місцевий збір за перетин кордону до України, Польщі та Литви. Зазначається, що такі нововведення пов'язані із поширенням COVID-19.
Допомагали незаконно перетнути кордон: у Польщі затримали трьох українців Допомагали незаконно перетнути кордон: у Польщі затримали трьох українців
Раніше Міністерство закордонних справ Польщі заявило, що через міграційну кризу вони можуть закрити нові пункти пропуску на кордоні з Білоруссю.
Українські раби в Польщі: в яких умовах працюють наші заробітчани Українські раби в Польщі: в яких умовах працюють наші заробітчани
Українські заробітчани, які приїхали в Польщу, щоб заробити грошей скаржаться на нелюдські умови праці та образливе поводження з боку польського роботодавця.
Loading...
Load next