В Україні розпочинається заборона на вилов раків

В Україні розпочинається заборона на вилов раків

У більшості водойм України розпочинається період линьки раків під час якої заборонено їх вилов.

Про це повідомляє Держрибагентство.

Враховуючи гідрометеорологічну ситуацію на рибогосподарських водних об'єктах і стан популяцій річкових раків, Інститутом рибного господарства НААН розроблено науково-біологічне обґрунтування, яким встановлено конкретні періоди другої линьки річкових раків, під час якої їх вилов заборонено:

  • у внутрішніх рибогосподарських водних об'єктах з 15 серпня 2023 року по 30 вересня 2023 року (включно);
  • у Дніпровсько-Бузькій гирловій системі з 10 серпня 2023 року по 20 вересня 2023 року (включно).

Основна мета заборони – захистити членистоногих у період їх другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі. Період формування та зміцнення нового панцира може тривати від одного до півтора місяця. Саме в цей час і діє заборона на вилов раків.

Як відомо, за незаконний вилов раків та під час заборони передбачено покарання від адміністративного штрафу до кримінальної відповідальності. Крім того, порушнику доведеться сплатити збитки у розмірі 3 332 грн за кожного виловленого рака.

Нагадаємо, Ремонтна кампанія української енергосистеми йде за планом – Денис Шмигаль

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список" Пропагує насильство та наркотики: в СБУ пояснили чому Моргенштерн потрапив у "чорний список"
Російський реп-виконавець Моргенштерн потрапив до списку осіб, які становлять загрозу національній безпеці України, через пропаганду насилля і наркотиків.
Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет Верховна Рада планує заборонити в Україні рекламу електронних сигарет
Верховна рада схвалила законопроєкт №4212 про зміни до статті 22 закону "Про рекламу". Зокрема згідно із цим законопроєктом в Україні реклама електронних сигарет, рідин до них та тютюнових виробів для електричного нагрівання буде забороненою.
Loading...
Load next