Ми не обіцяємо легкої зими - Голова "Укренерго"

Ми не обіцяємо легкої зими - Голова "Укренерго"

НЕК "Укренерго" не обіцяє легкої зими, але точно впевнена, що українська енергосистема вистоїть. 

Про це заявив голова правління НЕК Володимир Кудрицький, - повідомляє Телеграм-канал компанії.

У компанії підкреслюють: підготовка до опалювального сезону триває і не зупиняється ні на мить. Наразі вже виконано від 60% до 80%, в залежності від типу енергооб'єктів, плану відновлення енергосистеми та її підготовки до опалювального сезону. Особлива увага – захисту обладнання та координації дій влади, енергетиків та споживачів під час надзвичайних ситуацій, викликаних можливими обстрілами. 

Ми не обіцяємо легкої зими, але точно впевнені, що українська енергосистема вистоїть. Ми  будемо мати більш щільну систему ППО, ніж станом на жовтень-вересень минулого року – це плюс. Ми маємо унікальний досвід боротьби з масованими ракетними й дроновими атаками, маємо досвід балансування системи в таких екстремальних умовах. Це другий плюс, - сказав Кудрицький. Звичайно, що ми будемо починати наступний опалювальний сезон маючи менший запас міцності в енергосистемі, ніж минулого року. Відновити на 100% всі ці пошкоджені об’єкти за декілька місяців неможливо. Але точно можу сказати, що ми увійдемо в опалювальний сезон максимально готовими.

Він розповів, що минулого року "Укренерго" залучило близько 1 млрд доларів грантових та кредитних коштів на відновлення української енергосистеми. Ці гроші були витрачені не тільки на відновлення мереж, але і на погашення боргів "Укренерго" перед іншими учасниками ринку, зокрема електростанціями, які використали їх, щоб відремонтувати свої енергоблоки. 

По суті була створена неформальна коаліція держав, які допомагали українській енергосистемі відновлюватися та вистояти під цими атаками. Західна допомога є критично важливою для того, щоб система відновлювалася у високому темпі, і щоб цей процес продовжувався, - наголосив Кудрицький.

Нагадаємо, Роми-переселенці надіслали звернення до Офісу омбудсмена України

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
“Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео) “Ми маємо зруйнувати Кремль”: Дмитро Корчинський розповів про закінчення війни між Україною та Росією (відео)
Український політик та лідер забороненої в Росії організації "Братство" Дмитро Корчинський в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про свою політичну кар'єру та погляди, ставлення до президента-втікача Януковича і Зеленського, а також радикальне вирішення військового конфлікту з Росією, яке триває декілька століть.
Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін Російські окупанти передали Україні списки полонених на обмін
Українська сторона передала окупантам свої списки на обмін полоненими ще взимку, однак ті своєю чергою спромоглись на відповідь лише зараз.
Loading...
Load next