Температура повітря у низці штатів Бразилії у серпні сягнула 42 градусів за Цельсієм

Температура повітря у низці штатів Бразилії у серпні сягнула 42 градусів за Цельсієм

У Бразилії зафіксували рекордну температуру – майже 42 градуси за Цельсієм, попри те, що наразі в країні зима. Рідкісна спека охопила 19 із 26 штатів країни, а також столицю Бразиліа, свідчать дані Національного метеорологічного інституту. В країні спостерігається суха погода і низька вологість.

Про це повідомляє Euronews Green.

У середу столиці чотирьох бразильських штатів зареєстрували найвищу температуру за весь 2023 рік. У місті Куяба, центральний захід Бразилії, максимальна температура сягнула 41,8 градуса за Цельсієм. У четвер у Ріо-де-Жанейро температура повітря досягла 38,7 градуса за Цельсієм, що є другим найспекотнішим днем за цей рік.

Минулого місяця у Бразилії було зафіксовано найспекотніший з 1961 року липень, що відображає світовий рекорд – середня температура становила 23 градуси за Цельсієм.

Хосе Маренго із національного центру моніторингу стихійних лих вважає, що теплі дні взимку зазвичай спричинені через аномалію високого тиску, яка утворює купол над низкою штатів, зокрема південний схід та південь Амазонії.

За ясного неба та великої кількості сонячного світла земля нагрівається, що провокує утворення бульбашки теплого повітря, яка перешкоджає проникненню вологи, – наголосив Маренго.

Нагадаємо, З Херсонщини судитимуть жінку, яка очолювала окупаційну адміністрацію

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Спека, грози та дощі: майже у всіх областях України знову оголосили штормове попередження Спека, грози та дощі: майже у всіх областях України знову оголосили штормове попередження
В Україні знову прогнозують дощі з сильними грозами. Цього разу негода вируватиме у центральних, східних та західних областях.
Loading...
Load next