МОН розробило нововведення, щодо навчального процесу в українських школах з 1 вересня

МОН розробило нововведення, щодо навчального процесу в українських школах з 1 вересня

Міністерство спільно з ЮНІСЕФ розробляє практикум з мінної безпеки для школярів. Цей курс викладатимуть дітям у різних класах, адаптувавши програму під кожну вікову групу.

Про це повідомляє МОН.

На уроках інформатики більше уваги приділятимуть сучасним тематикам, зокрема, штучному інтелекту та програмуванню. Предмет "Захист України" планують перевести винятково у практичний формат. У програму входитиме вивчення домедичної допомоги, мінної безпеки, основи управління дронами та орієнтування на місцевості. Дисципліну, ймовірно, викладатимуть учням 10-11 класів.

Щодо розвитку креативності школярів, педагоги радять ввести у шкільну програму наукові експедиції з географії та історії. Для цього буде розроблено спеціальні маршрути. А ще діти зможуть влаштовувати свої вистави та показувати їх у справжніх театрах. Такі заняття розкриватимуть їхній творчий потенціал.

Міносвіти пропонує також додати елементи білінгвальної освіти у старших класах українських шкіл, щоб  один із профільних предметів викладати паралельно українською та англійською мовами. Однак це нововведення поки що є на стадії розробки і з 1 вересня не запрацює.

Нагадаємо, Друге судно з України вже потрапило у територіальні води Румунії

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Міносвіти дало роз’яснення щодо нового навчального року Міносвіти дало роз’яснення щодо нового навчального року
МОН надіслало керівникам управлінь освіти та директорам шкіл листі-роз’яснення щодо початку нового навчального року. Зокрема, у ньому йдеться про особливості навчання під час карантину.
Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами Нові карантинні обмеження: з 20 вересня школи в Україні працюватимуть за новими правилами
У "жовтій" зоні карантину відвідування шкіл буде можливе лише за умови, якщо не менше як у 80% працівників закладу освіти будуть вакциновані. Однак, у "червоній" зоні 100% працівників закладу освіти повинні мати документ про повну вакцинацію.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next