До Умані прибули понад 3 тис. паломників: в області введено особливий режим в'їзду/виїзду

До Умані прибули понад 3 тис. паломників: в області введено особливий режим в'їзду/виїзду

Особливий режим в'їзду/виїзду, а також пересування Уманню (Черкаська обл.) запрацював із понеділка, 11 вересня.

Про це повідомив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

Зокрема, функціонують дев'ять пропускних пунктів. Процедури контролю, як і торік. Правоохоронці несуть службу в посиленому режимі. Задіяні піші патрулі, - написав Табурець.

За його словами, до Умані вже прибули понад 3 тис. паломників, "попри застереження як на рівні дипломатичних служб, так і обласної військової адміністрації".

У мікрорайоні паломництва заборонено продаж алкогольних напоїв і речовин, вироблених на спиртовій основі, а також продаж і використання піротехнічних засобів, пневматичної зброї та іграшок, що імітують зброю. Комендантська година з 00:00 до 4:00 діє для всіх. Черкащина - гостинна область, однак у нашій країні триває війна. Увесь комплекс заходів, що ми впроваджуємо, задля безпеки місцевих жителів і приїжджих. Прошу до цього ставитися з розумінням, - написав Табурець.

Як відомо, за оцінками ізраїльської сторони, цього року до Умані може прибути близько 50 тис. паломників-хасидів. Зазначалося, що бомбосховища в місцях паломництва в Умані можуть вмістити лише близько 11 тис. осіб. Водночас в умовах повномасштабної агресії РФ і постійної загрози ударів російськими ракетами та іранськими дронамі паломництва цього року супроводжуватимуться високими ризиками безпеки.

Запровадження особливого режиму в Умані анонсувалося раніше, він триватиме з 11 до 21 вересня.

У 2023 році Рош га-Шана (єврейський Новий рік) відзначатимуть із 15 до 17 вересня.

Нагадаємо, Подарували будинок сину військкома: НАЗК передало у поліцію справу

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Розпалили вогнище на балконі": паломники хотіли приготувати їжу (фото) "Розпалили вогнище на балконі": паломники хотіли приготувати їжу (фото)
​​В Умані рятувальники загасили вогнище, розведене паломниками для приготування їжі на балконі.
Святкування Рош га-Шана в Умані: за добу зареєстрували 13 порушень (відео) Святкування Рош га-Шана в Умані: за добу зареєстрували 13 порушень (відео)
Хасиди в Умані протягом 6 – 8 вересня відзначають Рош га-Шана. З цієї нагоди до України прибули десятки тисяч паломників.
Святкування Рош га-Шана в Україні: в Умань прибули майже 28 000 хасидів (відео) Святкування Рош га-Шана в Україні: в Умань прибули майже 28 000 хасидів (відео)
В місцях масового скупчення в мані рятувальники проводять із хасидами інформаційно-профілактичну роботу.
Loading...
Load next