В Україні вилучили російський шрифт "іжиця"

В Україні вилучили російський шрифт "іжиця"

З обігу в роботі ВРУ вилучили російський шрифт "іжиця". Натомість використовуватимуть шрифт Volja, який розробила українська шрифтова дизайнерка Марчела Можина.

Про це повідомляє виконувач обовʼязків міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

В Україні давно діє заборона на використання російської мови у офіційному діловодстві, тож варто позбутися і російської системи гліфів. Шрифт Volja створений на базі літерацій головного художника УПА Ніла Хасевича початку ХХ ст., — зазначив він.

Загалом В Україні на державному рівні планують створити банк українських шрифтів.

Як відомо, шрифт Volja — це церемонійний шрифт ЗСУ. Він створений на основі літерації українського графіка Ніла Хасевича (1905–1952), сьогодні його використовують для оформлення почесних грамот, подяк, посвідчень до нагород тощо.

Нагадаємо, Українським вчителям дозволили змінювати навчальні програми

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Українська вишиванка: особливості орнаменту та цікаві факти (відео) Українська вишиванка: особливості орнаменту та цікаві факти (відео)
Червоне – то любов, а чорне – то журба. Особливі орнаменти, кольорова гама та символіка у кожному візерунку – усе це про нашу рідну, українську вишиванку.
В Україні відреставрують 109 об’єктів культурної спадщини В Україні відреставрують 109 об’єктів культурної спадщини
Мінкульт визначив перелік пам’яток культурної спадщини, які планують відреставрувати в рамках проєкту "Велика Реставрація". Рейтинг складається зі 109 об’єктів, серед яких: фортеці, замки, церкви, палацово-паркові комплекси та інші пам’ятки культурної спадщини України.
З ініціативи Зеленської в Національному музеї Катару запрацює україномовний аудіогід З ініціативи Зеленської в Національному музеї Катару запрацює україномовний аудіогід
Таких домовленостей було досягнуто після перемовин Олени Зеленської та голови катарської організації Qatar Museums шейхи Мейасси бінт Хамад Аль Тані.
Loading...
Load next