З 2030 року всі сміттєві полігони України мають відповідати екостандартам ЄС ‒ Міндовкілля

З 2030 року всі сміттєві полігони України мають відповідати екостандартам ЄС ‒ Міндовкілля

У рамках реформи управління відходами з 1 січня 2030 року полігони в Україні мають або відповідати європейським стандартам екологічної безпеки або закритися.

Про це повідомляє Міндовкілля.

Реформа спрямована на зменшення захоронення відходів та збільшення обсягів їх переробки, як у Європі. Однак зрозуміло, що на першому етапі ми не зможемо повністю відмовитися від полігонів, як наприклад, це вже зробила Швейцарія. Полігони в Україні будуть, але лише ті, які громади передбачать у регіональних та місцевих планах управління відходами та за умови, що вони повністю відповідатимуть сучасним стандартам безпеки. Прийматимуть такі полігони лише те, що не піддається рециклінгу, – заявила заступниця міністра захисту довкілля та природних ресурсів Вікторія Киреєва.

Для підготовки до змін Міндовкілля розробило вимоги до плану приведення місць розміщення відходів у відповідність з новими вимогами законодавства. План враховує норми статті 14 європейської Директиви 1999/31/ЄС, якою встановлено вимоги до подальшого функціонування наявних місць захоронення відходів.

Нагадаємо, У НАТО випробували запуск торпеди з дрона

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Хутрові ферми в Україні: виробництва "вбивають" екологію та забирають життя тисяч тварин (відео) Хутрові ферми в Україні: виробництва "вбивають" екологію та забирають життя тисяч тварин (відео)
Виробництво хутрових виробів та купівля одягу із натурального хутра вимірюється не у гривнях чи євро, а у життях невинних тварин. Так, кількість тварин, яка потрібна для виготовлення однієї шуби залежно від виду в середньому становить - 250 білок і шиншил, 90 соболів, 20 рисей чи 45 вбитих норок.
Український гурт "Go_A" пройшов у фінал "Євробачення-2021" (відео) Український гурт "Go_A" пройшов у фінал "Євробачення-2021" (відео)
Учора, 18 травня о 22:00 у Роттердамі розпочався перший півфінал Пісенного конкурсу Євробачення-2021 – український гурт Go_A виступили під номером 15. Загалом у першому півфіналі виступило 16 країн-учасниць.
Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу Вступ України до ЄС: скільки українців підтримують ініціативу
59% громадян України, які вважають своєю рідною мовою українську, і 28%, які вважають рідною російську мову, виступають за вступ країни до Європейського Союзу.
Loading...
Load next