У Миколаєві водій маршрутки облаяв пасажирку за українську мову: поліція порушила кримінальне провадження

У Миколаєві водій маршрутки облаяв пасажирку за українську мову: поліція порушила кримінальне провадження

У Миколаєві порушили кримінальне провадження проти водія маршрутки, який нецензурно висловлювався на адресу пасажирки, яка попросила державною мовою зробити зупинку.

Про це повідомляє поліція Миколаївської області.

Під час моніторингу співробітники поліції виявили у мережі інтернет публікацію, у якій зазначається, що у одному з мікрорайонів Миколаєва водій маршрутного громадського транспорту нецензурно висловлювався на адресу пасажирки, яка державною мовою просила зробити зупинку, ‒ заявили в поліції.

За цим фактом слідчі Миколаївського районного управління поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 161 КК України «Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками».

Санкція статті передбачає до 3 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.

Наразі поліцейські встановлюють усіх учасників події та перевіряють інформацію.

Нагадаємо, "Полювали" на танки ABRAMS під Авдіївкою: СБУ знешкодила агентурну групу

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Хмельницькому патрульний відмовився спілкуватися державною мовою (відео) У Хмельницькому патрульний відмовився спілкуватися державною мовою (відео)
Законодавство України зобов’язує працівників державних органів володіти державною мовою. А з 16 липня уся сфера обслуговування повинна спілкуватися з клієнтами українською, за тим винятком, якщо клієнт сам просить спілкуватися з ним іншою мовою, в тому числі й російською.
"Мітинг" під будинком Порошенка: на одного з учасників склали адмінпротокол (відео) "Мітинг" під будинком Порошенка: на одного з учасників склали адмінпротокол (відео)
Співробітники поліції склали адміністративний протокол за статтею про дрібне хуліганство на одного з учасників акції протесту в Козині під будинком експрезидента Петра Порошенка.
Святкування Рош га-Шана в Умані: за добу зареєстрували 13 порушень (відео) Святкування Рош га-Шана в Умані: за добу зареєстрували 13 порушень (відео)
Хасиди в Умані протягом 6 – 8 вересня відзначають Рош га-Шана. З цієї нагоди до України прибули десятки тисяч паломників.
Loading...
Load next