На Закарпатті викрили підпільний нафтопереробний завод, який виготовляв фальсифіковане пальне та постачав мережі АЗС

На Закарпатті викрили підпільний нафтопереробний завод, який виготовляв фальсифіковане пальне та постачав мережі АЗС

За процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури правоохоронці викрили схему масштабного протиправного виробництва пального для подальшої реалізації. У рамках кримінального провадження проведено понад десятка обшуків на території регіону.

Про це повідомляє Офіс Генпрокурора.

На території Мукачева діяв підпільний нафтопереробний завод. За допомогою спеціального обладнання та наявної виробничої бази там організували виготовлення нафтопродуктів сумнівної якості. Надалі їх збували громадянам як на території підприємства, так і через мережу підконтрольних АЗС без сплати необхідних податків до бюджету.

Згідно з оперативними даними, до оборудки причетне керівництво столичного товариства. Навесні 2023 року воно придбало на аукціоні нафту, з якої без відповідної ліцензії здійснювалося виготовлення товарів – бензину, дизпалива та компонентів.

Водночас оперативники вивчають можливу причетність до схеми діючого депутата Закарпатської обласної ради, якого пов’язують із екснардепом, обвинуваченим у державній зраді.

Під час слідчих дій правоохоронці вилучили господарську документацію, чорнові записи та комп’ютерну техніку, готівку в національній й іноземних валютах еквівалентну орієнтовно 3,3 млн грн. Крім того, на території підприємства виявлено 600 тонн нафтопродуктів та обладнання для їх виготовлення, а також спеціальні транспортні засоби.

Кримінальне провадження розпочато за фактом незаконного виготовлення і збуту підакцизних товарів та ухилення від сплати податків (ч. 2 ст. 204, ч. 2 ст. 212 КК України). Наразі слідство триває та призначено низку необхідних експертиз.

Нагадаємо, Шпигували для ворога у прикордонних районах Сумщини: СБУ затримала російських агентів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Закарпатті чоловіки не впустили іноземців на квадроциклах на гору Петрос (відео) На Закарпатті чоловіки не впустили іноземців на квадроциклах на гору Петрос (відео)
Причина цьому - рух квадроциклами у горах на території природно-заповідного фонду заборонений.
Регіональний статус російської мови в Миколаєві: суд скасував рішення міської ради Регіональний статус російської мови в Миколаєві: суд скасував рішення міської ради
Миколаївські депутати повинні були скасувати це рішення ще два роки тому, однак так і не зробили цього. Через це мовне питання довелось вирішити лише після ухвали суду.
Стало відомо, де побудують новий аеропорт на Закарпатті Стало відомо, де побудують новий аеропорт на Закарпатті
У Мукачеві планують за 2-3 роки збудувати новий аеропорт. У 2021 році з Державного бюджету вже виділили 30 мільйонів гривень на виготовлення проектної документації для летовища.
Loading...
Load next