В Україні зросла середня зарплата - Держстат

В Україні зросла середня зарплата - Держстат

У II кварталі 2023 року розмір середньомісячної зарплати в Україні становив 17 176 грн, що на 25,2% більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Такі дані оприлюднила Державна служба статистики.

За інформацією Держстату, в II кварталі розмір середньомісячної заробітної плати в середньому по економіці становив 17 176 грн. У порівнянні з II кварталом 2022 року він збільшився на 25,2%.

Найбільш помітно цей показник збільшився у працівників водного транспорту – на 83,1%, до 21 513 грн, в торгівлі – на 69,9%, до 20 663 грн, на авіаційному транспорті – на 69,1%, до 29 661 грн.

Найменше зростання середньомісячної заробітної плати зафіксоване в галузі охорони здоров’я – на 9,2%, до 14 566 грн, в освіті – на 9,4%, до 13 027 грн та у сфері творчості, мистецтва та розваг – на 12,1%, до 11 108 грн.

Найвищий показник середньої заробітної плати в II кварталі зафіксований у галузі інформації та телекомунікацій – 36 484 грн. Найменший – серед працівників бібліотек, музеїв та інших закладів культури – 9 615 грн.

Нагадаємо, САП просить суд конфіскувати квартиру вінницького військкома

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Рівень життя в Україні: 67% українців вважають себе бідними (відео) Рівень життя в Україні: 67% українців вважають себе бідними (відео)
Чому українці бідні? Чому в нашій державі за 30 років незалежності не сформувався середній клас? Чи, можливо, ми самі не хочемо зізнатися собі, що ми не такі вже й злиденні?
Найпопулярніші професії в Україні: юристи та економісти залишаються лідерами серед безробітних Найпопулярніші професії в Україні: юристи та економісти залишаються лідерами серед безробітних
Такі професії як юрист та економіст зараз є надто затребуваними, оскільки український ринок праці доволі перенасичений працівниками у цих сферах. Так, батьки, які відправили своїх дітей вчитися на ці спеціальності, фактично прирікають їх на безробіття в майбутньому.
Капітан збірної України Ярмоленко погодився змінити клуб Капітан збірної України Ярмоленко погодився змінити клуб
Український вінгер англійського клубу "Вест Хем" Андрій Ярмоленко погодився на перехід у турецький "Фенербахче", в якому йому обіцяють чималу зарплату.
Loading...
Load next