САП просить суд конфіскувати квартиру вінницького військкома

САП просить суд конфіскувати квартиру вінницького військкома

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до Вищого антикорупційного суду позов щодо звернення в дохід держави квартири вінницького військкома, яку мав отримати військовий, що був на фронті.

Позов заявлений за матеріалами Державного бюро розслідувань, повідомляє САП

Прокурор САП заявив позов до Вищого антикорупційного суду про визнання необґрунтованими активу на суму понад 1,2 млн грн та стягнення його в дохід держави, що належать керівнику одного з об’єднаних міських територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки Вінницької області (ОМТЦК), - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що близький родич керівника ОМТЦК за його дорученням набув актив у вигляді новозбудованої квартири у передмісті Вінниці вартістю понад 1,2 млн грн.

Зважаючи на виявлене, прокурор САП звернувся до суду з позовом про стягнення в дохід держави цього активу, ринкова вартість якого становить понад 1,2 млн грн.

Водночас у пресслужбі ДБР поінформували, що детективи з’ясували, що влітку 2022 року керівник Вінницького військкомату без жодних правових підстав безплатно отримав квартиру в місті Вінниця вартістю 1,2 млн грн. Квартира була оформлена на батька посадовця.

Згодом виявилось, що це помешкання мав отримати захисник України, який на той час перебував на фронті.

Вищий антикорупційний суд розгляне заяву Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо визнання необґрунтованими активами керівника Вінницького МТЦК та СП та стягнення їх у дохід держави, - йдеться у повідомленні.

Бюро передало САП матеріали щодо необґрунтованості набуття цієї квартири керівником Вінницького МТЦК та СП, а прокуратура після збору доказів направила відповідну заяву до суду.

Нагадаємо, Кримчанин отримав 12 років за держзраду: воював на боці рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next