В Україні пропонують узаконити сферу езотерики: деталі законопроекту

В Україні пропонують узаконити сферу езотерики: деталі законопроекту

Верховній Раді України пропонують ухвалити законопроект про регулювання сфери езотеричної освіти.

Згідно з законопроектом №10283 (від 23.11.2023), народним депутатам пропонуватимуть ухвалити внесення змін до Закону України «Про освіту» щодо запровадження правового регулювання відносин у сфері езотеричної освіти».

Як відомо із законопроекту, визначається правові та організаційні засади реалізації неформальної освіти у сфері езотерики. Езотерична освіта визначається як отримання людиною знань та інформації, призначених для обмеженого кола осіб, які містять елементи, альтернативні загальноприйнятим науковим поняттям.

Передбачається, що особи, які мають досвід у сфері езотерики, можуть на добровільній основі подати до Міністерства освіти і науки України заяву про включення до Реєстру наставників у сфері езотеричної освіти. Для цього вони повинні надати документи, що підтверджують їх досвід, а також сплатити адміністративний збір у розмірі однієї мінімальної заробітної плати.

Особи, включені до Реєстру наставників у сфері езотеричної освіти, матимуть право на:

  • поширення своїх знань та досвіду;
  • захист своєї ділової репутації;
  • об’єкти права інтелектуальної власності;
  • утворення закладів освіти;
  • використання термінів «школа езотерики», «інститут езотерики» та «академія езотерики».

Наставники у сфері езотеричної освіти під час своєї діяльності зобов’язані:

  • дотримуватися вимог законодавства України про освіту;
  • не поширювати інформацію з пропагандою культу насильства і жорстокості, расової, національної чи релігійної нетерпимості та дискримінації.

Особи, внесені до Реєстру наставників у сфері езотеричної освіти, можуть видавати своїм учням іменні дипломи, інформація про які відображається у Реєстрі. За видачу кожного диплома наставник сплачує податок у розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатної особи.

Чи буде доведений законопроект до голосування у Верховній Раді - дізнаємось згодом.

Нагадаємо, Вето Угорщини щодо України: Стефанішина звернулася до країн ЄС

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Врахували гендер: Верховна Рада підтримала перейменування Дня захисника України Врахували гендер: Верховна Рада підтримала перейменування Дня захисника України
Нардепи перейменували державне свято "День захисника України", яке відзначають 14 жовтня з 2014 року на "День захисників і захисниць України".
В Україні ухвалили новий законопроект: тепер знущання з тварин каратиметься суворіше В Україні ухвалили новий законопроект: тепер знущання з тварин каратиметься суворіше
Закон вводить нові правила вигулу та утримання тварин, а також догляду за ними.
Loading...
Load next