Словенія відшкодує громадянам штрафи за порушення ковідних обмежень

Словенія відшкодує громадянам штрафи за порушення ковідних обмежень

У Словенії набув чинності закон, згідно з яким держава має відшкодувати громадянам штрафи за порушення обмежень, запроваджених через пандемію коронавірусу.

Про це повідомляє ВВС.

За понад два роки пандемії поліція виписала штрафів на суму майже €6 мільйонів. Але за новим законом, ці гроші необхідно повернути — відшкодування отримають понад 60 тисяч словенців.

Раніше в країні діяли суворі ковідні обмеження — словенцям не дозволяли виїжджати за межі своїх районів, а також діяла нічна комендантська година. Пізніше Конституційний суд скасував усі ці заходи, але до цього часу влада не скасувала покарання, накладені на тих, хто вважався порушником, місцеві активісти вважають виписані штрафи незаконними.

Міністр юстиції Словенії Домініка Шварц Піпан заявила, що відшкодування штрафів допоможе відновити довіру словенців до верховенства права.

Нагадаємо, Кулеба й Боррель обговорили європейське виробництво зброї

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Словенія посилила карантинні обмеження: що потрібно знати туристам Словенія посилила карантинні обмеження: що потрібно знати туристам
6 листопада уряд затвердив нові обмеження для громадян, які вступили у дію з 8 листопада.
Від завтра Київ у червоній зоні: перелік обмежень (фото) Від завтра Київ у червоній зоні: перелік обмежень (фото)
З 1 листопада Київ потрапить до червоної карантинної зони. З понеділка у місті запровадять низку протиепідемічних обмежень.
Польща уточнила правила в'їзду: що потрібно знати та які документи мати для перетину кордону Польща уточнила правила в'їзду: що потрібно знати та які документи мати для перетину кордону
З 15 грудня 2021 року вступили в силу зміни щодо перетину кордону.
Loading...
Load next