Кулеба й Боррель обговорили європейське виробництво зброї

Кулеба й Боррель обговорили європейське виробництво зброї

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у Брюсселі провів переговори з високим представником Європейського Союзу із зовнішньої політики та політики безпеки Жозепом Боррелем.

Про це Кулеба повідомив у соцмережі.

Голова українського МЗС зазначив, що подякував Борреллю за лідерство в мобілізації підтримки України, а також згадав "чотири великі рішення", які перебувають у Євросоюзі на стадії підготовки і щодо яких Київ співпрацює з Брюсселем.

12-й пакет санкцій ЄС; використання заморожених російських активів для відновлення України; запуск Українського фонду; і, перш за все, грудневе рішення Європейської Комісії про початок переговорів про вступ України до ЄС, – заявив міністр.

Кулеба також обговорив із Боррелем пропозицію щодо створення загальноєвропейського простору оборонної промисловості з членами ЄС, кандидатами та "країнами-однодумцями, які об'єднають зусилля в галузі оборонного виробництва".

Нагадаємо, МЗС Литви: У НАТО є зброя, яка забезпечить “технологічний прорив” у війні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба Пакет санкцій від ЄС завдасть непоправної шкоди російській економіці, - Кулеба
Водночас Україна готова до будь-якого розвитку подій.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next