В Україні запустили реєстр засуджених за сексуальні злочини проти дітей

В Україні запустили реєстр засуджених за сексуальні злочини проти дітей

Українські правоохоронці сформували реєстр громадян, які були засуджені за сексуальні злочини проти дітей.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генерального прокурора.

До реєстру потрапляють на підставі обвинувального акта суду. До бази даних вносять: прізвище, ім'я, дату народження, місце проживання та злочин, за який був засуджений. Також туди додають інформацію про кримінальне покарання.

Крім осіб, засуджених за сексуальні злочини проти дітей, до реєстру також увійдуть ті, чия судимість знята або погашена в установленому законом порядку.

За участю ювенальних прокурорів до Реєстру внесено дані про всіх кривдників дітей, які вчинили злочини до його створення. Це понад 600 злочинців, — розповідають в ОГП.

Такий реєстр має запобігти повторним злочинам проти статевої недоторканності дітей.

До бази даних матимуть доступ не тільки правоохоронці, а й директори шкіл, дитячих садочків, керівники державних адміністрацій та голови органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби відбулось 73 бойових зіткнення

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Повернулися за парти: відсьогодні учні 1-4 класів у Львові навчаються у звичному режимі (відео) Повернулися за парти: відсьогодні учні 1-4 класів у Львові навчаються у звичному режимі (відео)
Шкільний процес відбуватиметься з дотриманням усіх протиепідемічних правил та за умови повністю вакцинованих освітян. Нещеплених вчителів тимчасово відсторонять від роботи.
В Україні від початку 2021 року зафіксовано більше підліткових самогубств, ніж за увесь минулий рік В Україні від початку 2021 року зафіксовано більше підліткових самогубств, ніж за увесь минулий рік
Із початку року в Україні зафіксовано 126 випадків суїцидів серед дітей та підлітків, при цьому за увесь 2020 рік зареєстровано 123 підліткових самогубства.
Loading...
Load next