Дослідження показує, що чорнобильські вовки-мутанти виробили стійкість до раку

Дослідження показує, що чорнобильські вовки-мутанти виробили стійкість до раку

Згідно з дослідженням, в Чорнобилі вовки-мутанти розвинули стійкість до раку. Еволюційний біолог і екотоксиколог з Принстонського університету в США Кара Лав вивчала, як чорнобильські вовки виживають, попри покоління радіоактивних частинок.

Про це повідомляє Sky News.

Лав і команда дослідників відвідали Чорнобильську зону відчуження у 2014 році та одягли на вовків радіонашийники, щоб можна було контролювати їхні пересування.

За її словами, нашийники дають команді “в режимі реального часу вимірювати, де знаходяться [вовки] і якій кількості [радіації] вони піддаються”. Вони також взяли зразки крові, щоб зрозуміти, як організми вовків реагують на радіацію, що викликає рак.

Дослідники виявили, що чорнобильські вовки піддаються впливу радіації понад 11,28 мілібре щодня протягом усього свого життя, що більш ніж у шість разів перевищує дозволену норму безпеки для людини.

Кара Лав зазначила, що у вовків змінена імунна система, подібна до онкологічних хворих, які проходять радіаційне лікування, але що більш важливо, вона також ідентифікувала конкретні частини генетичної інформації тварин, які здавалися стійкими до підвищеного ризику раку.

Численні дослідження на людях виявили мутації, які підвищують ризик раку – наприклад, наявність варіантного гена BRCA підвищує ймовірність розвитку у жінки раку грудей або яєчників.

Але робота дослідників була спрямована на виявлення захисних мутацій, які збільшують шанси вижити від раку. Лав представила свої висновки на щорічній зустрічі Товариства інтегративної та порівняльної біології в Сіетлі (штат Вашингтон, США) минулого місяця.

Нагадаємо, Цьогоріч послугою купівля-продаж авто в "Дії" скористалися вже 14 тисяч разів

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Білоруські нелегали": у Чорнобильській зоні помітили трійцю биків (відео) "Білоруські нелегали": у Чорнобильській зоні помітили трійцю биків (відео)
У Чорнобильській зоні гуляють бики-красені. З кадрів видно, що рогаті досить спокійно сприйняли автомобіль та світло фар.
Більше половини громадян України не знають дати аварії на ЧАЕС, - опитування Більше половини громадян України не знають дати аварії на ЧАЕС, - опитування
Майже половина українського населення (48%) не знає точної дати аварії на Чорнобильській атомній станції, зокрема більше третини (31%) не змогли пригадати навіть рік коли трапилась аварія.
Станція Дуга у Чорнобилі стала державною пам’яткою України Станція Дуга у Чорнобилі стала державною пам’яткою України
Радіолокаційна станція «Дуга» в Чорнобилі занесена до Держреєстру нерухомих пам’яток України!
Loading...
Load next