Особовому складу Об’єднаних сил представили новопризначеного командувача

Особовому складу Об’єднаних сил представили новопризначеного командувача

Новопризначеного командувача Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенанта Юрія Содоля представили особовому складу.

Про це повідомило командування Об’єднаних сил.

Як зазначається, до свого призначення Содоль обіймав посаду командувача морської піхоти Військово-морських сил ЗСУ. Із перших днів повномасштабного вторгнення російських військ він відповідав за оборону на одній із найскладніших ділянок фронту.

Народився генерал-лейтенант 26 грудня 1970 року в місті Чугуїв Харківської області у родині військових. Середню освіту здобув у Маріуполі Донецької області, після чого вступив до Сумського вищого артилерійського командного училища. Завершив навчання у 1992 році.

У 2002 році Содоль успішно закінчив Національну академію оборони України за спеціальністю бойове застосування й управління діями підрозділів Сухопутних військ. Наступного року розпочав службу в Десантних військах ЗСУ. У 2007 році отримав посаду командира 25-ї окремої повітряно-десантної бригади.

Участь у російсько-українській війні Содоль бере від самого її початку – із 2014 року.

Як командир 25-ї окремої повітряно-десантної бригади він очолював військові операції в найгарячіших точках, визволяючи від загарбників українські міста. Під його керівництвом 25-а бригада брала участь, зокрема, у боях за Рубіжне і штурмі Ямполя, обороні Донецького аеропорту та прикритті виходу українських сил із Дебальцевого.

У січні 2015 року Содоля призначили першим заступником командувача Десантно-штурмових військ. Із березня 2018 року він обіймав посаду командувача морської піхоти ВМС ЗСУ.

У лютому 2022 року за активну участь у боях під Волновахою Донецької області Содоль отримав звання Героя України. На вказаній ділянці фронту він організував успішний контрнаступ, вивівши людей з-під ворожої атаки, що дало змогу врятувати життя сотням українських військових.

Командувач брав участь в обороні Маріуполя. У 2023 році очолював оперативно-тактичне угруповання на Вугледарському напрямку.

Генерал-лейтенант одружений, має двох синів, які також є військовими.

Нагадаємо, Єврокомісія відкрила офіційне провадження проти TikTok

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
"Це був тролінг": командувач ЗСУ прокоментував заяву про "проїхатися на танку по Арбату" (відео) "Це був тролінг": командувач ЗСУ прокоментував заяву про "проїхатися на танку по Арбату" (відео)
В одному з інтерв'ю Залужному поставили запитання від однієї з глядачок програми про те, чи хотів би головнокомандувач ЗСУ проїхатися танком на московській Красній площі на, що він відповів: "Напевно, так".
Loading...
Load next