Уряд із 1 квітня скоротить майже 20 тисяч вакантних посад у держорганах

Уряд із 1 квітня скоротить майже 20 тисяч вакантних посад у держорганах

Кабмін ухвалив рішення з 1 квітня скоротити 19,3 тис. вакантних штатних посад у системі державних органів.

Про це повідомив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев на зустрічі з дипломаткою з економічних питань посольства США Сарою Лонгбрейк.

Вакантні посади за системою оплати праці, що діяла у 2023 році й раніше, мали важливу роль для міністерств. Адже, коли в міністерствах була значна кількість вакансій, а фонд оплати праці рахувався за граничною чисельністю, це створювало передумови його економії та призводило до виплат більшої заробітної плати. Тому уряд виправив таку ситуацію, - заявив чиновник.

За його словами, Мінфін ініціював зміни підходів до умов оплати держслужбовців, "адже розумів проблематику нерівних умов у цій системі".

Проаналізувавши стан оплати праці в державних органах, ми побачили, що у деяких органів стимулюючі надбавки були необмежених розмірів або окремим працівникам необґрунтовано встановлено занадто великі надбавки. Наприклад, в одному зі структурних підрозділів ОДА у працівника відділу бухгалтерського обліку оклад становив 11 тисяч гривень, а надбавка ‒ 620 %, заробітна плата цього працівника зростала автоматично у 6 разів. Тому уряд у 2024 році реалізував реформу оплати праці, запровадивши нову грейдову систему посадових окладів в органах державної влади, - зазначив Єрмоличев.

Нагадаємо, СБУ затримала рецидивістку, яка намагалася вистежити локації української ППО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото) Криголам з Британії: Україна придбає судно для полярників за 5 мільйонів доларів (фото)
Уряд України виділив кошти на придбання криголаму для антарктичних експедицій та українських полярників.
Вже чотири мережі АЗС в Україні припинили продаж преміального пального Вже чотири мережі АЗС в Україні припинили продаж преміального пального
Ще дві мережі автозаправних станцій, а саме Klo і Socar припинили продаж преміального пального внаслідок прийнятого урядом рішення щодо запровадження державного регулювання цін на пальне.
З початку 2021 року пасажиропотік українських аеропортів скоротився на третину З початку 2021 року пасажиропотік українських аеропортів скоротився на третину
Обсяги пасажирських перевезень в Україні з січня по квітень цього року скоротилися на 16,2%.
Loading...
Load next