Італія надала €500 тисяч на відбудову Одеського собору, який зруйнувала РФ

Італія надала €500 тисяч на відбудову Одеського собору, який зруйнувала РФ

Італія виділила 500 тисяч євро на реконструкцію Спасо-Преображенського катедрального собору в Одесі. Його зруйнували російські війська влітку 2023 року.

Про це повідомили в Одеській міській раді.

Там зазначають, що невдовзі до Одеси прибуде експертна група та очільниця офісу ЮНЕСКО в Україні.

У нас не було часу чекати, адже ми могли втратити ще й те, що залишилося від собору після влучання ракети. Тому за кошти благодійників та парафіян Одеської єпархії відновили дах, а також розпочалися роботи з відновлення найбільш пошкодженої частини будівлі, — заявив мер Одеси Геннадій Труханов.

Окрім цього, на нараді щодо відбудови собору міський голова заявив, що Україна спільно з Італією та ЮНЕСКО планує відбудовувати й інші історичні пам’ятки, які зазнали пошкоджень унаслідок російських атак.

Також Рим розглядає ще один варіант співпраці з українським урядом щодо відновлення Одеси та збереження спадщини. У планах — навчання спеціалістів, розробки регуляторних документів і стандартів у сфері культурної спадщини.

Ми будемо робити все правильно і за можливості швидко, — зазначив радник міського голови, амбасадор  Одеси в Італії Аттіліо Малліані.

Нагадаємо, Чехія передала Україні свої останні гелікоптери Мі-24

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя Відеоблогер Івангай звинуватив Дудя у вилученні з інтерв'ю слів про Україну та Голодомор, - відповідь Дудя
Нещодавно український відеоблогер-мільйонник Іван Рудський, більш відомий під псевдонімом "Івангай", дав інтерв'ю відомому російському журналісту Юрію Дудю. Однак, він вирізав важливий меседж, де блогер розповідав про Україну і своє ставлення до російсько-української війни.
Loading...
Load next