Україна приєдналася до платформи, яка захищає права інтелектуальної власності в інтернеті

Україна приєдналася до платформи, яка захищає права інтелектуальної власності в інтернеті

Україна приєдналася до держав, які наповнюватимуть платформу WIPO Alert з метою протидіяти роботі вебсайтів, які порушують права інтелектуальної власності.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

Завдяки платформі країни-учасниці можуть обмінюватися даними про можливі порушення авторського права у міжнародному масштабі. Тепер всі суб’єкти авторського чи суміжного права мають можливість подати звернення до ІР офісу про включення вебсайту до національного переліку тих, які викликають сумніви щодо дотримання права інтелектуальної власності.

Україна стала п’ятнадцятою державою-учасницею платформи WIPO Alert.

Попри виклики повномасштабної війни, ми докладаємо максимум зусиль для захисту авторського права та суміжних прав в мережі Інтернет для українських та іноземних суб’єктів прав інтелектуальної власності. Україна стала однією з перших країн світу, яка комплексно запроваджує відповідний механізм на основі захищеної онлайн-платформи, на яку уповноважені держави – члени Всесвітньої організації інтелектуальної власності можуть завантажувати інформацію про вебсайти та додатки, що порушують авторське право з точки зору національних норм. Це також впевнений крок на шляху до європейської інтеграції України, - сказала перша віцепрем’єр-міністерка України - міністерка економіки України Юлія Свириденко.

Нагадаємо, Близько 135 тисяч українців торік поскаржилися на порушення ментального здоровʼя - МОЗ

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Зоозахисний закон набув чинності (відео) Зоозахисний закон набув чинності (відео)
Від насилля та знущань домашніх тварини тепер захистить закон.
Особливі водійські посвідчення: в Україні запрацювали нові європейські правила (відео) Особливі водійські посвідчення: в Україні запрацювали нові європейські правила (відео)
Якщо у правах є відмітка "78", то можна керувати лише коробкою "автомат". Якщо такої немає - можна сідати і за "механіку", і за "автомат".
"Закінчились бланки": в Україні найближчими днями не видаватимуть водійські права "Закінчились бланки": в Україні найближчими днями не видаватимуть водійські права
У головному сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ попередили, що в Україні можливі перебої із видачею посвідчень водія.
Loading...
Load next