Зоозахисний закон набув чинності (відео)

Зоозахисний закон набув чинності (відео)
Від насилля та знущань домашніх тварини тепер захистить закон.

Відповідно до змін до деяких законодавчих актів України щодо виконання положень деяких міжнародних угод та директив Європейського Союзу у сфері охорони тваринного та рослинного світу відповідальність за такі порушення каратимуть штрафом:

  • утримання собак і котів у місцях, де це заборонено відповідними правилами;
  •  утримання незареєстрованих собак;
  • вигул собак без повідків і намордників (крім порід, не внесених до списку небезпечних) або в не відведених для цього місцях;
  •  неприбирання власником екскрементів своєї тварини .

Вперше такі порушення тягнуть попередження або штраф від 170 до 340 гривень, для посадових осіб - попередження або штраф від 340 до 850 гривень.

Якщо порушення вчиняють повторно протягом року, то штраф для фізичної особи збільшується до 340-510 гривень, для посадової - до 510-1020 гривень.

Якщо порушення супроводжується заподіянням шкоди здоров'ю людини або її майну, то фізичній особі загрожує штраф від 1700 до 3400 гривень з конфіскацією тварин, посадовим особам - від 3400 до 5100 гривень з конфіскацією тварин. 

Кривдників каратимуть відтепер з 16-ти років. Якщо людину звинувачують у жорстокому поводженні, їй забороняється тримати тварин до 10-ти років.

Заборонено діяльність пересувних цирків з тваринами, пересувних звіринців, пересувних зоопарків, пересувних виставок диких тварин, що містить ознаки жорстокого поводження з тваринами.

Нагадаймо, що у Львові знову почали фіксувати випадки навмисного отруєння собак у парках Львова. Зловмисники домішують отруту в їжу та залишають на маршрутах, де зазвичай вигулюють хвостатих. Зокрема на Сихові внаслідок таких дій живодерів помер не один чотирилапий.

Злата Новоесльськаpravdatutnews.com

Читайте також
В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки В Україні почали діяти нові штрафи за порушення пожежної безпеки
З 16 квітня в Україні набули чинності закони щодо посилення відповідальності за порушення пожежної безпеки. Окрім цього зросли штрафи за хибний виклик рятувальників, поліції і швидкої допомоги.
ФОПам можуть відтермінувати штрафи за відсутність касових апаратів (відео) ФОПам можуть відтермінувати штрафи за відсутність касових апаратів (відео)
ФОПи 2-4 груп повинні мати касові апарати.
Рада ухвалила законопроєкт про декретну відпустку для чоловіків Рада ухвалила законопроєкт про декретну відпустку для чоловіків
Верховна Рада має намір надати батькові можливість брати відпустку до двох тижнів при народженні дитини. Ухвалення відповідного законопроєкту №3695 у другому читанні та в цілому підтримали 269 народних депутатів на позачерговому засіданні парламенту в четвер, 15 квітня.
Loading...
Load next