Кабмін схвалив законопроєкт про будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС

Кабмін схвалив законопроєкт про будівництво двох енергоблоків Хмельницької АЕС

Кабінет міністрів України схвалив законопроєкт “Про розміщення, проєктування та будівництво енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької атомної електричної станції”.

Про це повідомляє Міненерго.

Наступний етап – його розгляд та схвалення Верховною Радою України. Законопроєктом визначаються місця розміщення енергоблоків, кількість реакторів, їх типи і загальні характеристики, а також загальні вимоги до проєктування та будівництва.

Атомна генерація на сьогодні виробляє більш ніж половину електроенергії в Україні. Будівництво ще двох енергоблоків на майданчику Хмельницької АЕС посилить енергетичну безпеку й незалежність України та матиме позитивні наслідки для економіки країни в цілому, – зазначив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Будівництво двох атомних енергоблоків збільшить виробництво електроенергії на 16 226 млн кВт*год/рік, а відпуск – на 15 415 млн кВт*год/рік.

Реалізація проєкту здійснюватиметься виключно за рахунок коштів АТ “Національна атомна енергогенеруюча компанія “Енергоатом” із залученням кредитних можливостей, без використання коштів з державного бюджету України.

Нагадаємо, Кабмін додатково виділив 5,6 млрд гривень на будівництво фортифікацій

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
В Енергоатомі повідомили, що всі українські АЕС продовжують стабільно працювати В Енергоатомі повідомили, що всі українські АЕС продовжують стабільно працювати
Вчора в МАГАТЕ заявили, що співробітники ЧАЕС не мають умов для відпочинку, що позначається на їх роботі.
Інформація про передачу Хмельницької АЕС під контроль окупантів – фейк Інформація про передачу Хмельницької АЕС під контроль окупантів – фейк
Перевіряйте інформацію серед надійних джерел.
Loading...
Load next