Вперше після пандемії Китай відновить доступ до гори Еверест

Вперше після пандемії Китай відновить доступ до гори Еверест

Вперше після пандемії СOVID-19 Китай дозволить іноземним альпіністам піднятися на Еверест через Тибет.

Адріан Баллінджер, який вісім разів підіймався на Еверест, є одним із західних гідів, які віддають перевагу Тибетському маршруту до вершини найвищої гори світу (з півночі), на відміну від більш відомого Непальського маршруту (з півдня), пише CNN.

Цього року він очолить групу альпіністів через свою компанію Alpenglow Expeditions.

Замість офіційного представника з питань туризму чи ради в Пекіні, усі перепустки для використання китайського маршруту на гору, яка в Китаї відома як Qomolangma, розповсюджує Китайська тибетська альпіністська асоціація (CTMA).

Водночас уряд Китаю ще не опублікував жодного офіційного повідомлення про те, що перепустки будуть видані.

У результаті, каже Баллінджер, найкращий спосіб для іноземного альпініста дізнатися, що тибетська сторона Евересту буде відкрита, це коли CTMA розішле прайс-лист на сезон. Ці списки включають витрати на яків (які перевозять спорядження на гору та вниз), місцевих гідів, перекладачів і транспорт зі столиці Тибету Лхаси до базового табору Евересту.

Іноземці, які отримують туристичні візи в Китай, повинні отримати додаткову окрему візу в Тибет, який є напівавтономним регіоном. CTMA допомагає в цьому альпіністам.

Іноземним альпіністам щороку надається не більше ніж  300 дозволів.

Період для сходження на Еверест невеликий – зазвичай з кінця квітня до середини травня. Команда Баллінджера прибуде до Китаю 25 квітня після попередньої акліматизації вдома, щоб заощадити час.

Нагадаємо, Українські інженери розробили розвідувальний безпілотник WarDog

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео) Туристи з Саудівської Аравії: в Україну масово їдуть арабські мандрівники (відео)
Світова пандемія значно вплинула на усі сфери людської діяльності, винятком не стала й туристична галузь України. Протягом минулого року туризм був змушений “виживати” в умовах декількох місячного локдауну та непередбачуваних карантинних обмежень. Вони не лише унеможливили звичну роботу готелів та туристичних місць, а й також не давали можливості у час пандемії в повному обсязі розвиватись туристичній галузі.
Ковідний сертифікат в Україні: Мстислав Банік розповів про застосунки "Дія" та "Вдома" (відео) Ковідний сертифікат в Україні: Мстислав Банік розповів про застосунки "Дія" та "Вдома" (відео)
Зручний та, найголовніше - простий і зрозумілий, застосунок Дія, який допомагає українцям у вирішенні великої кількості проблем, які стосуються державних послуг та ковідних сертифікатів. Керівник з розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової інформації Мстислав Банік в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "ПравдаТУТ Львів" розповів про впровадження електронних лікарняних, COVID-сертифікати та їх роботу у застосунку, а також про онлайн оформлення субсидій та зміни місця реєстрації.
ЄС залишив Україну в "зеленому списку": куди можна їхати подорожувати ЄС залишив Україну в "зеленому списку": куди можна їхати подорожувати
Європейський союз, мінімум на два тижні, залишив Україну у списку країн, відпочивальники якої, зможуть перетнути кордон європейських країн у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби нового типу.
Loading...
Load next