Київська міськрада підтримала заборону на продаж цигарок у МАФах

Київська міськрада підтримала заборону на продаж цигарок у МАФах

Депутати Київської міської ради ухвалили рішення про вдосконалення процесу розміщення окремих елементів благоустрою. Зокрема, у столиці планують зменшити кількість МАФів (малих архітектурних форм), а також обмежити продаж тютюнових виробів у них. 

Про це свідчить трансляція засідання Київради. 

Директор Департаменту територіального контролю Києва Михайло Буділов розповів на засіданні, що міська влада понад рік розробляла й удосконалювала проєкт щодо врегулювання проблемних питань розміщення елементів благоустрою.

Щоб вивчити громадську думку, департамент запустив опитування в застосунку «Київ Цифровий». У ньому взяли участь 58 тисяч киян. 

74% з них проголосували за зменшення кількості МАФів […] Після реалізації проєкту кількість тимчасових споруд зменшиться в кілька разів, — зазначив посадовець. 

Місцевий депутат Олександр Міщенко підтримав проєкт, однак запропонував додати до нього правку: прибрати норму з переліку цільових призначень використання елементів благоустрою, яка дозволяє розміщення тимчасових споруд «для продажу підакцизних товарів (тютюнових виробів)».

Він наголосив: «Я вважаю, що не повинні цигарки продаватися у кіосках». 

Цю пропозицію підтримав 71 депутат, один утримався, ще 20 — не проголосували, але жоден із присутніх у залі не виступив проти. Так, рішення ухвалили. 

Загалом проєкт передбачає вдосконалення процесу розміщення окремих елементів благоустрою в столиці, а саме: тимчасових споруд, терміналів, поштоматів, вендингових систем та електричних зарядок. Нині таких споруд у Києві нараховується близько 10 тисяч.

Впровадження цього проєкту відбуватиметься протягом двох років.

Нагадаємо, В Одесі затримали підозрюваних у стрілянині в ресторані: двоє з них - рецидивісти з рф

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Loading...
Load next