Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо постраждалих від сексуального насильства під час війни

Рада ухвалила за основу законопроєкт щодо постраждалих від сексуального насильства під час війни

Верховна Рада підтримала у першому читанні законопроєкт про статус осіб, постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією Російської Федерації проти України, та невідкладні проміжні репарації.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

Згідно з інформацією у картці законопроєкту №10132, його підтримали 292 народні депутати.

У документі пропонується визначити основні принципи захисту прав осіб, постраждалих від сексуального насильства, пов'язаного зі збройною агресією Російської Федерації проти України, а також принцип реалізації права та надання невідкладних проміжних репарацій.

Проєкт визначає порядок обліку інформації про таких осіб та захист їхніх персональних даних, зокрема інформації про особисте та сімейне життя. Відповідні дані пропонується вносити до Державного реєстру осіб, постраждалих внаслідок збройної агресії Російської Федерації проти України, який створюватиметься на підставі окремого закону.

Водночас пропонується створити комісію з розгляду питань, пов'язаних з визнанням осіб постраждалими, а також Фонд виплати невідкладних компенсацій і джерела його наповнення, серед яких - кошти міжнародних фінансових організацій, інших кредиторів та інвесторів, міжнародна технічна та/або поворотна чи безповоротна фінансова допомога, кошти, отримані в порядку зворотної вимоги (регресу) до заподіювача шкоди, репарації чи інші стягнення з Росії тощо.

Нагадаємо, У Болгарії затримали чоловіка з українськими документами за підозрою у шпигунстві

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії
Росія хоче спровокувати Україну та її міжнародних партнерів на агресію. Однак, український політик та секретар РНБО заявив, що українська армія готова дати відсіч російській агресії.
Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом" Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом"
Австрійська газета "Der Standardat" в одному зі своїх матеріалів використала російську пропаганду й назвала війну в Україні "громадянським конфліктом".
Loading...
Load next