На Рівненщині запрацювали мобільні аптеки

На Рівненщині запрацювали мобільні аптеки

У Рівненській області запрацювали аптеки "на колесах". Про те, коли прибуває така аптека, можна буде дізнатися у сімейного лікаря чи місцевої влади.

Про це повідомляє Рівненська ОДА.

На Рівненщині у селах, де немає стаціонарних пунктів, відкрили мобільні аптеки. Так одна з таких аптек "на колесах" працюватиме у Вараському районі. Вона  обслуговуватиме 44 віддалених населені пункти у Зарічненській та Локницькій громадах. 

Ще один мобільний пункт працює у Дубенському районі. Він охоплює 8 сіл Привільненської, Ярославицької та Бокіймівської ТГ. Інформацію щодо прибуття мобільної аптеки можна буде отримати від сімейного лікаря або місцевої влади. Маршрут побудований відповідно до потреб громад та з урахуванням безпекової ситуації у регіоні.

У мобільному аптечному пункті буде можна отримати не лише лікарські засоби, а й спеціальні продукти для дієтичного споживання, медичні вироби та засоби гігієни. Також проєктом передбачено можливість отримувати лікарські засоби, виписані пацієнтам за державною програмою "Доступні ліки", оскільки мобільний аптечний пункт обладнано засобами Starlink для безперебійного доступу до мережі інтернет.

Приємно, що аптечні мережі та приватні підприємці долучаються до соціальної ініціативи щодо доступності ліків. Нагадаю, Президент Володимир Зеленський поставив завдання вирішити проблему доставки ліків. Нині такий проєкт також напрацьовується і з Укрпоштою. «Мобільні аптеки» - це проєкт, який дозволить швидко та якісно зняти ще один бар’єр, адже на Рівненщині 754 села зовсім не мають ліцензованих аптечних закладів та не мають укладених договорів з лікарнями, - заявив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Нагадаємо, Україна та ЄС узгодили текст угоди про гарантії безпеки

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next