Взимку навчання в школах може розпочинатися з 10 години - Міносвіти

Взимку навчання в школах може розпочинатися з 10 години - Міносвіти

Українські школи та виші вже готуються до нового навчального року. Розглядають онлайн-навчання або у змішаному форматі, зміщення розкладу занять, а також збільшення канікул взимку. 

Про це повідомив міністр освіти та науки України Оксен Лісовий під час Години запитань до уряду у Верховній раді України. 

За його словами, у зимовий період буде запроваджено ряд заходів щодо проведення навчального процесу. Міністр зазначив, що в крайніх випадках можливе повернення до змішаного навчання в школах. 

Зокрема, онлайн-навчання в якихось пікових складних періодах, - сказав Лісовий. 

Як розповів міністр, є два підходи до проведення навчального процесу. 

Ми працюємо з графіками навчання. Сьогодні заклади вищої освіти, профтехосвіти мають розпочати навчальний рік раніше - в теплий сезон. Повинні зробити більші канікули зимові та завершити навчальний рік пізніше, ‒ заявив він. 

Водночас Лісовий наголосив, що в школах не будуть розпочинати навчальний рік раніше. 

Ми будемо працювати з розкладами занять, зміщуючи, там де це можливо, де немає позмінного навчання, початок занять в школі на 10 годину. Зараз працюємо над цими рекомендаціями, - розповів міністр. 

Другий блок питань, за його словами, - забезпечення технічними засобами закладів освіти. 

Ці питання мають вирішувати органи місцевого самоврядування. У нас близько 30 % закладів освіти забезпечені генерацією, але вона різна. Є доволі потужна, яка дозволяє закладу освіти працювати загалом, а є слабкі, коли може працювати лише пункт незламності, який розміщений в закладі освіти, ‒ додав Лісовий.

Нагадаємо, До комюніке Саміту миру за тиждень приєдналися ще шість учасників - Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік У МОН розповіли в яких умовах українські школярі завершатимуть навчальний рік
Навчальний рік в українських школах повинен закінчитися не пізніше 1 липня. Зокрема підсумкове оцінювання школярів може проходити у дистанційному режимі.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Міносвіти дало роз’яснення щодо нового навчального року Міносвіти дало роз’яснення щодо нового навчального року
МОН надіслало керівникам управлінь освіти та директорам шкіл листі-роз’яснення щодо початку нового навчального року. Зокрема, у ньому йдеться про особливості навчання під час карантину.
Loading...
Load next