Школи мають понад 12 тисяч генераторів - Шмигаль

Школи мають понад 12 тисяч генераторів - Шмигаль

У школах є в наявності понад 12 тисяч генераторів, майже 50% шкіл змогли забезпечити навчальний процес завдяки альтернативним джерелам живлення.

Як повідомив Премʼєр-міністр Денис Шмигаль, про це йшлося на урядовій нараді з головами ОВА щодо підготовки до нового навчального року.

Наразі в закладів освіти є більш як 12 тисяч генераторів. На кінець навчального року приблизно 50% шкіл могли забезпечити освітній процес завдяки альтернативним джерелам живлення. Керівникам областей дав завдання обстежити освітні заклади на предмет їхньої готовності до наступного опалювального сезону, - заявив премʼєр.

За інформацією МОН, яка була представлена на нараді, у 2024 році очно працюють понад 7,3 тисячі шкіл (58%), де навчається більш ніж 1,7 млн учнів. 2,4 тисячі (19%) шкіл працюють дистанційно та 2,8 тисячі (22%) — змішано.

Як нагадав глава уряду, цього року у бюджеті передбачено 2,5 млрд грн на облаштування безпечних умов у школах, 50 проєктів вже отримали кошти. Загалом укриттями забезпечено 10,5 тисяч шкіл. У понад 5 тисячах є умови для організації навчання в сховищах.

Також уряд передбачив цього року 1 млрд грн на придбання шкільних автобусів.

Крім того, під час наради обговорювалося забезпечення безпечних умов перебування учнів у закладах освіти, розбудова безбар’єрного середовища в освітніх закладах.

Окремо, як додав глава уряду, було розглянуто питання навчання українських дітей за кордоном та надання їм можливостей для вивчення української програми та збереження зв’язків із батьківщиною.

За підсумками наради міністерства повинні опрацювати пропозиції з кожного питання та винести відповідні рішення на розгляд уряду.

Нагадаємо, У Google Перекладачі з'явиться понад 100 нових мов, серед них ‒ кримськотатарська

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
З 15 листопада учні повертаються до очного навчання: перелік міст та шкіл З 15 листопада учні повертаються до очного навчання: перелік міст та шкіл
Ще з 8 листопада в Україні почали усувати від роботи невакцинованих від коронавірусу співробітників навчальних закладів. Станом на 10 листопада відсторонили від роботи майже 10 тисяч працівників.
Відкриття ФОП в онлайн-режимі стане швидшим та простішим Відкриття ФОП в онлайн-режимі стане швидшим та простішим
Уряд запроваджує експериментальний проєкт, який дасть змогу отримувати реєстраційні послуги зі створення ФОП без участі державного реєстратора.
Loading...
Load next