Через «Резерв+» вже оновили дані майже 1,9 мільйона українців

Через «Резерв+» вже оновили дані майже 1,9 мільйона українців

Через застосунок Резерв+ свої дані оновили вже 1 млн 887 тис. військовозобов'язаних українців.

Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

Через Резерв+ свої дані оновили 1 млн 887 тисяч українців, і це абсолютний рекорд по відношенню до інших опцій щодо оновлення саме через ЦНАП, ТЦК та СП. Насправді ми сподівались і готувались, і вірили в те, що цифровізація - це вже невід'ємна частина життя українців, - заявила Черногоренко.

За її словами, Міноборони разом з Мінекономіки отримали офіційні дані щодо заброньованих осіб і здійснили відображення та занесення цих даних, які склали 340 тис. громадян.

Ці громадяни, громадянки мають можливість оновити свій Резерв+ і побачити там актуальний статус бронювання, і так має працювати будь-який державний сервіс, бо "бігати" мають дані, а не люди. Якщо в державі в реєстрах є ці дані, то немає жодної підстави направляти людей в ТЦК та СП з папірцем для того, щоб працівники відмічали це в реєстрі. Ми можемо зробити це автоматично і ми так робимо, - додала заступниця міністра.

Також вона зазначила, що з 18 травня в застосунку Резерв+ Міноборони отримало близько 40 тис. звернень до служби підтримки. Найчастіше звернення стосуються відсутності даних в реєстрі "Оберіг", кількість яких склала близько 11 тис. звернень, або неактуальність даних - 7,5 тис. звернень.

Ми розрізняємо для себе звернення, які стосуються реєстру "Оберіг", тому що єдине монопольне право вносити туди інформацію по кожній людині персоналізовано мають представники ТЦК та СП, і ті звернення, які стосуються саме безпосередньої роботи застосунку, - зазначила Катерина Черногоренко.

Нагадаємо, РФ у травні щодня втрачала в Україні понад 1 тис. пораненими й убитими - NYT

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next