Проєкт Національного військового кладовища пройшов держекспертизу

Проєкт Національного військового кладовища пройшов держекспертизу

Проєктна документація на будівництво I черги Національного військового меморіального кладовища пройшла державну експертизу та отримала позитивний висновок.

Про це повідомив виконувач обов’язків міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун з посиланням на висновок від ДП «Укрдержбудекспертиза».

Наймасштабніший в історії України проєкт із вшанування та увічнення пам’яті загиблих захисників і захисниць таки реалізують у Гатненській територіальній громаді під Києвом. Висновок свідчить, що проєкт розроблений відповідно до чинних державних будівельних норм, стандартів та правил: від експлуатаційної безпеки до питань енергоощадження та інклюзії. 

Окрім того, під час оцінки фахівці не виявили порушень санітарного й епідеміологічного добробуту населення. Так, згідно з висновком «Укрдержбудекспертизи, впливу на екологію — жодного. Уже на початку наступного тижня влада оголосить тендер на відбір підрядника безпосередньо для будівництва. 

НВМК — це не питання “хочу” чи “не хочу”, “земля впаде в ціні” або “ліс садив своїми руками”. Наразі перед нами глобальні речі — збереження нації. І Захисники та Захисниці, які невдовзі з почестями знайдуть саме тут своє “останнє місце дислокації”, віддали свої життя задля збереження нашого життя, нашої землі, лісу, спільного дому.  Це моя позиція як керівника Мінветеранів, як Героя України, як ветерана і як людини, яка захищатиме права ветеранів і ветеранок, членів їхніх родин та сімей загиблих. Де б я не був. Честь маю! — заявив Порхун.

Очільник відомства додав, що в межах перших двох пускових комплексів НВМК забудують сектори поховань, колумбарні стіни, будинок трауру, вхідну групу, центральну площу, зону рекреації, під'їзну дорогу, зупинки громадського транспорту, автостоянку, адміністративну та господарську будівлі, а також пункт охорони.

Нагадаємо, Уперше за п'ять років Росія віддала політв'язня з Криму - Ташева

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ООН відправить місію в Ізюм, де після деокупації знайшли місця масових поховань – CNN ООН відправить місію в Ізюм, де після деокупації знайшли місця масових поховань – CNN
У звільненому Ізюмі Харківської області виявлено масове поховання на понад 440 тіл.
Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії Данілов заявив, що українська армія зразка 2014 і 2021 років – це абсолютно різні армії
Росія хоче спровокувати Україну та її міжнародних партнерів на агресію. Однак, український політик та секретар РНБО заявив, що українська армія готова дати відсіч російській агресії.
Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом" Австрійська газета назвала війну в Україні "громадянським конфліктом"
Австрійська газета "Der Standardat" в одному зі своїх матеріалів використала російську пропаганду й назвала війну в Україні "громадянським конфліктом".
Loading...
Load next