В Україні запустять Єдиний туристичний реєстр

В Україні запустять Єдиний туристичний реєстр

Кабінет Міністрів затвердив Порядок ведення Єдиного туристичного реєстру. Реєстр має бути запущено в роботу з 1 січня 2025 року.

Про це повідомив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Уряд зробив важливий крок для детінізації сфери туризму – минулого тижня схвалено порядок введення Єдиного туристичного реєстру. Це ініційована нами постанова, яка визначає принципи роботи реєстру. З 1 січня Державне агентство розвитку туризму має запустити його в роботу, - заявив Деркач.

Очікується, що із запуском реєстру в Україні з’явиться можливість вести повноцінний облік готелів та туроператорів. Для останніх цей облік поки добровільний.

Сьогодні держава не має достовірних цифр по ринку. Тому що деякі готелі та туроператори не працюють легально та не платять податки. ЄТР – це технічна можливість зібрати ці дані, - зауважив Деркач.

Крім того, через реєстр можна буде перевірити легальність роботи готелів та туроператорів. Також наявність єдиного реєстру дасть можливість державі формувати політику у галузі, ґрунтуючись на реальних даних. Своєю чергою туроператори отримають можливість подавати звіти про свою діяльністьв режимі онлайн на відміну від існуючої процедури паперового звітування.

Наявність реєстру спростить для готелей процедуру категоризації. Чинна процедура паперова, абсолютно бюрократична та має корупційні ризики. Єдиний реєстр дозволить її цифровізувати, зробити зручною, прозорою та зрозумілою для бізнесу.

За словами Деркача, відповідний порядок категоризації вже розробляється і згодом буде винесений на розгляд Уряду.

Нагадаємо, В Україні створили Координаційний центр із питань протидії незаконному обігу вогнепальної зброї

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Туристи з України, які застрягли в Непалі звинувачують МЗС у бездіяльності Туристи з України, які застрягли в Непалі звинувачують МЗС у бездіяльності
Через введений у Непалі карантин понад сотня українських туристів не може повернутись додому. У цьому українці звинувачують Міністерство закордонних справ у бездіяльності, однак відомство заперечує такі звинувачення.
Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня Українці зможуть подорожувати до Туреччини без ПЛР-тестів вже з 15 травня
Вже з 15 травня українці зможуть літати до Туреччини без ПЛР-тесту, однак з іншою умовою - залишається в силі вимога заповнити спеціальну форму перед вильотом.
Які країни відкриті для українських туристів
Міністерство закордонних справ України назвало нові напрямки. Зараз до списку 104 дозволених 104 країни додались 9 нових.
Loading...
Load next