Уряд закупить обладнання для оновленого курсу "Захисту України" на понад 1 млрд грн

Уряд закупить обладнання для оновленого курсу "Захисту України" на понад 1 млрд грн

Український уряд виділяє 1,65 мільярда грн на закупівлю сучасного обладнання для оновленого курсу шкільного предмета "Захист України".

Про це повідомив міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, у містах створять навчальні осередки Захисту України, один буде на 5–10 шкіл чи на громаду.

Якісно облаштований осередок означатиме, що діти з різних шкіл матимуть рівний доступ до якісного обладнання та зручного приміщення, - наголосив Федоров. 

Для осередків через Prozorro Market закуплять сучасну техніку, зокрема, інтерактивні лазерні стрілецькі тренажери, симуляції управління дронами, які налічують дрон, інтерактивні окуляри, пульт та інше обладнання, навчальні тири й макети, аптечки й тренажери для серцевої реанімації, тренажер дефібрилятора, турнікети.

Вся країна живе в умовах повномасштабного вторгнення, де важливу роль відіграють технології, тому діти мають уміти з ними працювати ще зі школи. Це основа нашого безпечного майбутнього, - додав він.

Нагадаємо, Зеленський звернувся до українців з нагоди Дня державності

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
ЗНО в умовах карантину: учні українських шкіл вже отримали запрошення на тестування ЗНО в умовах карантину: учні українських шкіл вже отримали запрошення на тестування
На інформаційних сторінках 389 683 тисяч українських школярів вже розміщено запрошення-перепустки на зовнішнє незалежне оцінювання, яке є необхідним для вступу у вищі навчальні заклади.
В Одесі на вимогу Кременя закрили російськомовний дитячий журнал “Пчелка” В Одесі на вимогу Кременя закрили російськомовний дитячий журнал “Пчелка”
Перестали видавати одеський дитячий журнал "Пчелка". Причиною цьому слугувало звернення до мовного омбудсмена Тараса Кременя.
У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік У МОН заявили, що українські школи самостійно вирішуватимуть, коли завершувати навчальний рік
Школи можуть продовжити навчальний рік у червні через карантин, однак адміністрації українських шкіл будуть самостійно вирішувати коли завершувати навчальний рік для учнів.
Loading...
Load next