Поліція викрила 68 осіб у підпалах техніки військових і волонтерів

Поліція викрила 68 осіб у підпалах техніки військових і волонтерів

Правоохоронці викрили 68 осіб, причетних до підпалів техніки військовослужбовців і волонтерів.

Про це повідомив в ефірі телемарафону начальник карного розшуку Національної поліції Вадим Дзюбинський.

Нацполіція спільно із СБУ розкрили 59 фактів підпалів автомобілів військовослужбовців і викрили 68 осіб у скоєнні цих злочинів, - зазначив Дзюбинський.

Він додав, що нНайбільше підпалів авто зафіксовано у Києві, Одесі, Дніпрі і Харкові. Підпали скоюють особи різної вікової категорії, лише частина із них є неповнолітніми. Усіх їх об’єднує бажання заробити швидкі і легкі гроші.

Начальник карного розшуку НПУ розповів, що автомобілі були підпалені на замовлення представників спецслужб РФ.

Зазвичай людей вербують, коли вони шукають роботу в інтернеті, зокрема через телеграм-канали натрапляють на оголошення про роботу. Далі із ними зв’язуються анонімні адміністратори і пропонують за грошову винагороду здійснити підпал автомобілів.

Дзюбинський зазначив, що підпал авто військовослужбовців кваліфікується як заподіяння шкоди обороноздатності держави - ст.113 (диверсія) і ст. 114 (перешкоджання діям ЗСУ) ККУ. У випадку настання особливо тяжких наслідків це кваліфікується як тероризм.

За підпали авто передбачена кримінальна відповідальність у вигляді позбавлення волі від трьох років до довічного ув'язнення.

Нагадаємо, Закон про заборону УПЦ МП: у комітеті Ради заявили про кампанію з дискредитації

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На Львівводоканалі живе пара лебедів (фото)
Як відомо, вода на каналізаційних очисних спорудах тепла навіть у зимовий період.Про це повідомили у пресслужбі ЛКП "Львівводоканал"."Львів захурделило і скрізь холодно, а на наших каналізаційних оч
Loading...
Load next