У Польщі можуть відкрити філію Українського інституту - Мінреінтеграції

У Польщі можуть відкрити філію Українського інституту - Мінреінтеграції

Україна проводить перемовини з Польщею щодо відкриття філії Українського інституту.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Маємо посилити діяльність Українського інституту. Це створюватиме нові можливості для наших громадян, щоб зберігати національну та державну ідентичність за кордоном, — зазначила Верещук.

Віцепрем’єрка також наголосила на необхідності відкриття філії інституту в Польщі, оскільки саме там шукають тимчасовий захист чи не найбільше українців. Згідно з повідомленням, такі перемовини з Польщею вже ведуться.

Наразі ведеться підготовка до організації курсів вивчення української мови як іноземної на базі представництв Інституту за кордоном, - додають у відомстві.

Водночас у Мінреінтеграції нагадують, що однією зі стратегічних цілей Інституту є розширення використання української мови у світі. Наразі за цим напрямом вже реалізовано кілька проєктів. Серед них - сторінка «Українська мова» на сайті Інституту (мобільні додатки, онлайн-платформи, подкасти, навчальні курси, підручники і словники для вивчення української як іноземної), дослідження українських і кримськотатарських студій у світі (мапа осередків, формати діяльності, курси з вивчення української мови), аудіогіди українською мовою в 7 музеях Польщі та Австрії.

Також впроваджений курс української мови та літератури в Падуанському університеті (Італія) і відбулася промоція української мови у проєктах мистецьких напрямів.

Нагадаємо, В одному з батальйонів рф на Курщині залишилося 30% боєздатного складу - "Атеш"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Плати, щоб виїхати: Білорусь робить платним перетин кордону в Україну, Польщу та Литву Плати, щоб виїхати: Білорусь робить платним перетин кордону в Україну, Польщу та Литву
З 1 червня цього року у Білорусі обласна рада депутатів Гомельської області, що межує з Україною, вирішила ввести місцевий збір за перетин кордону до України, Польщі та Литви. Зазначається, що такі нововведення пов'язані із поширенням COVID-19.
Українські раби в Польщі: в яких умовах працюють наші заробітчани Українські раби в Польщі: в яких умовах працюють наші заробітчани
Українські заробітчани, які приїхали в Польщу, щоб заробити грошей скаржаться на нелюдські умови праці та образливе поводження з боку польського роботодавця.
У Польщі затримали українця, який декілька місяців перебував у розшуку У Польщі затримали українця, який декілька місяців перебував у розшуку
23-річний громадянин України намагався вилетіти з Польщі, однак здійснити свій план йому не вдалось. Чоловіка затримала поліція, адже він декілька місяці в цій країні перебував у розшуку.
Loading...
Load next