Плати, щоб виїхати: Білорусь робить платним перетин кордону в Україну, Польщу та Литву

Плати, щоб виїхати: Білорусь робить платним перетин кордону в Україну, Польщу та Литву
З 1 червня цього року у Білорусі обласна рада депутатів Гомельської області, що межує з Україною, вирішила ввести місцевий збір за перетин кордону до України, Польщі та Литви. Зазначається, що такі нововведення пов'язані із поширенням COVID-19.

Білоруські депутати обласної ради Гомельської і Гродненської областей вирішили запровадити місцевий збір за перетин кордону на виїзд транспортом, повідомляє українське видання "Укрінформ" із посиланням на Держприкордонкомітет Білорусі.

"Місцевий збір за перетин транспортними засобами державного кордону Республіки Білорусь при виїзді з країни спрямований на боротьбу з коронавірусною інфекцією. З 1 червня його введуть у Гомельській і Гродненській областях", - йдеться у повідомленні.

Відомо, що збір стягуватиметься з транспортних засобів, технічно допустима максимальна маса яких не перевищує 5 тонн, за винятком колісних тракторів і самохідних машин. Однак, кількість пасажирів у транспорті на момент перетину кордону не впливатиме на суму збору.

Платіж для транспортних засобів до п'яти тонн встановлений у розмірі однієї базової величини - 29 білоруських рублів (близько 320 гривень). Зокрема сплата збору повинна здійснюватися в обов'язковому порядку водієм транспортного засобу до перетину або при перетині кордону в пунктах пропуску.

Однак, зазначається, що будуть винятки для тих людей, які зможуть не платити збір:

  • за наявності документів звільняються водії, які їдуть на похорон членів сім'ї та близьких родичів;
  • супроводжуючі померлих для поховання;
  • учасники та інваліди війни;
  • інваліди I та II груп та їх супроводжуючі;
  • учасники ліквідації наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС;
  • громадяни Білорусі, які виїжджають на лікування у санаторно-курортні установи.
Читайте також
"Операцію готували 18 місяців за підтримки США": Америка знала про спецоперацію з "вагнерівцями" (фото) "Операцію готували 18 місяців за підтримки США": Америка знала про спецоперацію з "вагнерівцями" (фото)
Американське видання CNN оприлюднило матеріал, який, зокрема, містить розмову із трьома анонімними нібито "колишніми високопосадовцями української військової розвідки". Вони розкрили деталі довгопланової та зірваної спецоперації України по затриманню бойовиків приватної компанії "Вагнера", яка підтримувалась США.
"Новорічна черга": на українсько-польському кордоні утворилися жахливі пробки (відео) "Новорічна черга": на українсько-польському кордоні утворилися жахливі пробки (відео)
Українські заробітчани повертаються додому із Європи на новорічні свята. Через це на кордоні з'явилися кілометрові черги.
Loading...
Load next