Укрзалізниця пояснила нестачу квитків дефіцитом вагонів

Укрзалізниця пояснила нестачу квитків дефіцитом вагонів

Нестача залізничних квитків викликана великою кількістю пасажирів - близько 100 тисяч щодня - на тлі дефіциту вагонів.

Про це повідомив керівник із пасажирських комунікацій АТ «Укрзалізниця» Олександр Шевченко.

Цього літа залізниця везе 100 000 людей на день, і вже напевно кожен стикався з випадком, коли за бажаним квитком треба було поганятися. Так, ми даємо моніторинг, автовикуп, пересадки, хабові сполучення, обертаємо вагони двічі на добу з максимальним коефіцієнтом ефективності - але це не усуває фундаментальної проблеми. Дефіцит вагонів, - написав Шевченко.

Він пояснив, що вагони втрачають через бойові дії, ними возять евакуйованих, поранених, пріоритетні організовані групи (насамперед дітей із прифронтових зон), світову дипломатію, а також решту пасажирів.

За його прогнозами, до 2028 року дефіцит вагонів стане критичним.

Дефіцит вагонів ми відчуваємо вже зараз, а у 2028 році - за наявних темпів вибуття/старіння/знищення - він ризикує стати критичним. Тобто шанс знайти квиток на Львів у вас буде умовно 30%. Моделювання такої собі оптимістичності, - йдеться у повідомленні.

В УЗ розраховують, що послабити дефіцит дозволить угода із Кореєю, яка дає «зелене світло» на закупівлю ще 20 Інтерсіті. Шевченко прогнозує, що вже за два роки українці зможуть їздити новими швидкісними потягами.

Паралельно "Укрзалізниця" вже зараз модернізує своїми силами те, що є, а КВБЗ активно будує 66 нових спальних вагонів, серед яких інклюзивні. І цього має бути більше, - додав посадовець.

Нагадаємо, У Міноборони анонсували запуск застосунку "Ветеран+"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Новий скандал в "Укрзалізниці": компанія продала пасажирам квитки у неіснуючі вагони (відео) Новий скандал в "Укрзалізниці": компанія продала пасажирам квитки у неіснуючі вагони (відео)
Провідники потягу нічого не знали про обставини та причини відсутності декількох вагонів. Пасажир припустив, що їх можуть ще зробити винними у цій ситуації.
"Поліція має бути в поїздах": кандидата в мери Харкова пограбували дорогою до Харкова (відео) "Поліція має бути в поїздах": кандидата в мери Харкова пограбували дорогою до Харкова (відео)
У політика вкрали сумку з особистими речами, грошима, документами та MacBook. Він наголосив, що у вагонах "Укрзалізниці" необхідно поставити камери спостереження та повернути поліцейських, які раніше супроводжували потяги.
У поїзді "Укрзалізниці" зламану лампу приклеїли до стелі медичним пластиром (фото) У поїзді "Укрзалізниці" зламану лампу приклеїли до стелі медичним пластиром (фото)
В одному з вагонів "Укрзалізниці" лампу не прикрутили до стелі, а приклеїли за допомогою медичного пластиру. При цьому лампа справно працює.
Loading...
Load next