Львів'яни змагались у чемпіонаті України з санного спорту

Львів'яни змагались у чемпіонаті України з санного спорту
Там розташована єдина в країні санно-бобслейна траса, де позмагались близько 100 спортсменів віком від 7 до 18 років.

Там розташована єдина в країні санно-бобслейна траса, де позмагались близько 100 спортсменів віком від 7 до 18 років.

Найбільше проблем виявилось зі стартом, бо міцні морози погано вплинули на електроніку. Довелось 2 години чаклувати над дротами, щоб нарешті стартували перші учасники - наймолодші санкарі віком від 7 до 10 років.

Додамо, для більшості це були перші в житті змагання на санній трасі.

  •  

Як це відбувається?

Тренери ловлять і допомагають занести сани на старт. Там вже чекає суддя, який повідомляє, що спортсмен готовий починати. Тоді спортсмен стартує, і це фіксує стартова фотопара, яка передає інформацію в спеціальну програму.

"Вона працює вже протягом 20 років. Звичайно, зроблена не зовсім досконало, але я докладаю зусиль, щоб її підтримати. Тут фактично є схематичне зображення траси. На кількох місцях є старти в залежності від віку спортсменів. Дещо вдається реалізувати, дещо ні", - розповів у коментарі ПравдаТУТ Львів суддя міжнародної категорії санного спорту Ігора Сапужак.

Наприклад, цього разу стартували із місця, де немає спеціальних проведених дротів для встановлення фотопари. Тому виникли деякі проблеми з організацією, зазначає Ігор Сапужак.

Маркіян Назаренко став срібним призером чемпіонату України. Анна Тарасевич на перших своїх змаганнях відразу здобула бронзову медаль.

Загалом у чемпіонаті взяв участь 91 спортсмен із Тернопільської та Львівської областей. Вони єдині в Україні, де досі розвивають санний спорт. У Кременці зараз продовжують змагатись санкарі вікової групи: юніори.

https://www.youtube.com/watch?v=qu0NNTj-LEo&t=95s

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next