"Люди в Україні не знають: помруть сьогодні, чи ні". Українка Гладійчук - про війну та емоції від ЧС

"Люди в Україні не знають: помруть сьогодні, чи ні". Українка Гладійчук - про війну та емоції від ЧС
Коментар української легкоатлетки після виступу на чемпіонаті світу в приміщенні.

Українська стрибунка з жердиною Яна Гладійчук - одна з шести атлеток, що потрапили на чемпіонат світу у приміщенні під час війни в Україні.

На світовій першості Гладійчук змогла показати свій найкращий результат сезону, фінішувала четвертою і відповідно встановила найкращий результат для України в історії стрибків з жердиною на змаганнях такого рівня. Повідомляє Суспільне.

Гладійчук виступала з написом на щоці "Stop War", а одразу після фінішу представники World Athletics запитали українку про її емоції та враження від виступу на чемпіонаті світу. 

У мене змішані почуття зараз, бо у моїй країні погана ситуація, там йде реальна війна. Моя родина в Україні, усі мої друзі в Україні, усі спортсмени зараз в Україні - і вони не знають: помруть сьогодні чи ні.

Це правда. Це велика проблема, проблема для усієї Європи, усього світу. Ми маємо закрити небо над Україною, бо російська армія літаками бомбардує нашу країну, цивільних людей, будинки.

Це все, що я хочу сказати. Це велика проблема. Атлети з України зараз не думають про результати та медалі, ми думаємо про наші сім'ї в Україні, більше нічого не можу сказати, - сказала Гладійчук.

Нагадаємо, що Бех-Романчук здобула "срібло" на чемпіонаті світу з легкої атлетики у потрійному стрибку. Останній змагальний день на чемпіонаті світу з легкої атлетики у приміщенні розпочався для України з виступу Марини Бех-Романчук. Українка виступить відразу у двох дисциплінах.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Український тренер Ребров тішиться, що на Абрамовича наклали санкції Український тренер Ребров тішиться, що на Абрамовича наклали санкції
Сергій Ребров також розповів про своїх батьків, які ховаються в бомбосховищах.
Loading...
Load next