Під бурхливі оплески: українська пара виступила на чемпіонаті світу з фігурного катання і знялася з фіналу змагань (відео)

Під бурхливі оплески: українська пара виступила на чемпіонаті світу з фігурного катання і знялася з фіналу змагань (відео)
Це перший виступ українців на чемпіонаті світу.

Збірна України дісталася та виступає на чемпіонаті світу з фігурного катання, який є останнім великим турніром сезону 2022 року. Українці змагаються в Монпельє, попри майже місяць відсутньої тренувальної практики через війну Росії проти України.

На чемпіонаті світу українська команда представлена тим ж складом, що і на Олімпіаді - у чоловіків змагатиметься Іван Шмуратко, у танцях на льоду пара Назарова / Нікітін, а у парах - Голіченко / Даренський. Немає на турнірі лише Анастасії Шаботової, яка виключена зі складу збірної України.

Першими на турнірі виступили Софія Голіченко та Артем Даренський. У короткій програмі вони виконали прокат, який судді оцінили в 44.95 бала, а увесь зал зустрів оваціями.

Ми хочемо подякувати усім за підтримку. На трибунах було багато українських прапорів, було багато аплодисментів, тож кататися було простіше, - заявив Артем Даренський після прокату.

За сумою балів українці опинилися на 13-му місці після короткої програми та відібралися до довільної. Однак вони вирішили відмовитися від продовження виступу на чемпіонаті світу.

Майже тиждень Софія та Артем добиралися з України до Польщі, а тоді - до Франції. Тож у них не було достатньо часу на підготовку до змагань, і вони вирішили припинити боротьбу на чемпіонаті світу.

Нагадаємо, що Євро-2028 з футболу в Україні: пропозиція Борис Джонсон. Прем’єр-міністр Великобританії не розуміє, чому Росія подала заявку на проведення чемпіонату Європи з футболу-2028.

Злата Новосельська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна здобула Кубок світу зі спортивної гімнастики в трьох дисциплінах Україна здобула Кубок світу зі спортивної гімнастики в трьох дисциплінах
Одразу два титули завоювала дебютантка Кубка світу, 15-річна Даніела Батрона, а лідер чоловічої збірної Ілля Ковтун був непереможним на брусах. Вони єдині з усіх гімнастів, кому в цьому сезоні підкорилися такі досягнення.
Українські фігуристи вперше за 12 років пробилися до довільного танцю на Олімпійських іграх Українські фігуристи вперше за 12 років пробилися до довільного танцю на Олімпійських іграх
Назарова та Нікітін уникнули повторення Пхьончхана-2018 та все ж вибороли місце в наступній стадії змагань.
Loading...
Load next