"Ігри Нескорених": Україна завоювала першу золоту медаль (фото)

"Ігри Нескорених": Україна завоювала першу золоту медаль (фото)

Збірна України на «Іграх нескорених» у Гаазі здобула першу золоту медаль.

Як повідомляє збірна, її виборов Родіон Сітдіков у штовханні ядра з результатом 9,46 метра.

Фонд «Повернись живим» вказує, що Сітдіков — ветеран Нацгвардії. У 2015 році після участі у боях на Луганщині у нього діагностували онкозахворювання, але він зміг увійти в ремісію.

Також срібло і бронзу в перший змагальний день Invictus Games The Hague 2020 Україні принесли Артем Лукашук і Іван Герецун у стрибках в довжину.

Результат Артема - 5,20, Івана - 5,10 м.

Зазначимо, Invictus Games («Ігри нескорених») — це міжнародні мультидисциплінарні змагання для колишніх і нинішніх військових, які отримали поранення чи захворювання під час виконання бойових завдань. Ігри започатковані британським принцом Гаррі, герцогом Сассекським, у 2014 році. Їх мета — підтримка військовослужбовців та ветеранів на шляху до соціальної інтеграції.

Цього року змагання відкривались з особливою пошаною до України, яка зазнала військової агресії з боку росії. 

Своєю чергою гравці та тренери футбольного клубу "Прикарпаття" з Івано-Франківська майже у повному складі вступили до лав ЗСУ

Про це повідомляє "Футбол 1".  

14 футболістів та тренерів "Прикарпаття" з першої ліги склали присягу на вірність українському народові. Це безпрецедентний випадок від початку повномасштабної російської агресії, коли футбольна команда одностайно прийняла рішення про мобілізацію.

За словами гравця "Прикарпаття" Василь Цюцюри, спочатку у футболістів був певний страх, щоб не виявитися у війську зайвими, але він поступово зникнув. 

Це як взяти у професійну команду футболіста з району: він буде лише заважати. Так само і взяти футболіста до армії, який нічого не вміє. Але коли нам пояснили, що нас будуть готувати поступово, дадуть всі ази, як тримати зброю, як воювати та захищати Україну, ми прийняли таке рішення та вступили до ЗС", - сказав Цюцюра. 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що четверо ветеранів Львівщини змагатимуться на «Іграх Нескорених».

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next