Україна перетнула позначку в 50 золотих нагород на Дефлімпіаді-2021

Україна перетнула позначку в 50 золотих нагород на Дефлімпіаді-2021
Збірна України продовжує свій тріумфальний виступ на Дефлімпіаді-2021. В 11 день змагань наші атлети здобули 6 нагород.

Збірна України продовжує вигравати медалі, тож на 11-й день змагань у Бразилії національна команда здобула ще шість медалей у двох видах спорту: три золоті, одну срібну та дві бронзові. Повідомляє Національного паралімпійського комітету України.

Українці відзначилися ще одним унікальним досягненням, адже вперше в історії перетнули позначку в 50 золотих медалей за два дні до закінчення змагань національний рекорд зріс до 51 золотої нагороди за Ігри.

До цього понад 50 нагород вдавалося здобути лише росіянам. Це було на останніх двох Дефлімпіадах: 2013 – 67, 2017 – 85.

В 11-й день змагань "синьо-жовті" найбільше здобули медалей у спортивному орієнтуванні. Як в чоловічих, так і в жіночих дисциплінах одразу двоє українців фінішували на п'єдесталі на довгій дистанції.

Подіум розділили Олександр Санькін ("золото") і Руслан Ніколаєнко ("срібло"), а серед жінок – Ганна Федосєєва ("золото") та Ганна Андросович ("бронза").

До того ще дві нагороди збірна України виборола в кульовій стрільбі. Віолета Ликова виборола чемпіонський титул, а Сергій Фомін став третім у швидкісній стрільбі з малокаліберного пістолета з 25 метрів.

Одразу чотири українські команди вийшли до фіналів у пляжному волейболі: по дві чоловічі й жіночі, що вже гарантує "синьо-жовтим" додаткові два "золота" та "срібла".

Пробитися до фіналу змогла й українська чоловіча команда з футболу, яка у півфіналі здолала Туреччину – 2:0.

Україна продовжує лідирувати у медальному заліку. На рахунку української команди – 116 нагород, що більш ніж удвічі більше за найближчу суперницю – збірну США, в якої загалом 45 медалей (18 золотих, 7 срібних і 20 бронзових). Тим часом українська команда здобула вже 51 золоту, 31 срібну та 34 бронзові нагороди.

Нагадаємо, що з назвами населених пунктів: Збірна України з футболу презентувала нову форму на найближчі матчі (фото). 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Друга історична "бронза": Україна здобула медаль в артистичному плаванні на Олімпіаді Друга історична "бронза": Україна здобула медаль в артистичному плаванні на Олімпіаді
На Олімпійських іграх-2020 розіграли медалі в командних змаганнях з артистичного плавання. Україна вдруге за Олімпіаду створила історію в цьому виді спорту.
Андрій Шевченко покинув збірну України: Маркевич може зайняти посаду головного тренера (відео) Андрій Шевченко покинув збірну України: Маркевич може зайняти посаду головного тренера (відео)
Збірна України з футболу, яку понад п’ять років очолював Андрій Шевченко повернула Україні справжній інтерес до футболу: такого єднання навколо національної збірної серед українських вболівальників не було вже дуже давно. Проте, яскраві виступи збірної України на цьогорічному чемпіонаті Європи з футболу, завершилися не менш яскравою та водночас несподіваною відставкою головного тренера Андрія Шевченка.
Світоліна прокоментувала поразку у матчі за вихід у фінал на Олімпіаді-2020 Світоліна прокоментувала поразку у матчі за вихід у фінал на Олімпіаді-2020
Попри поразку Світоліна може встановити новий рекорд України на Олімпіадах у тенісі.
Loading...
Load next