Фехтування на шпагах: жіноча збірна України здобула "бронзу" на чемпіонаті Європи (фото)

Фехтування на шпагах: жіноча збірна України здобула "бронзу" на чемпіонаті Європи (фото)

Жіноча збірна України уперше за 17 років здобула "бронзу" на чемпіонаті Європи з фехтування на шпагах. Повідомляє Національна федерація фехтування України у Facebook.

Команда українських шпажисток у складі Яни Шемякіної, Влади Харькової, Юлії Свистиль та Інни Бровко пройшла збірні Румунії та чинних чемпіонок Європи з Польщі і вийшла у півфінал Євро-2022, гарантувавши собі щонайменше боротьбу за "бронзу".

Фото: Національна федерація фехтування України у Facebook

Вийти у золотий фінал українським фехтувальницям не вдалося. У матчі з півфіналістками останнього Євро-2019 Францією українки поступилися 36:45, тож у підсумку боролися лише за "бронзу".

Фото: Національна федерація фехтування України у Facebook

Суперницями українок у протистоянні за "бронзу" стала команда Швейцарії, яка вибила з турніру другого номера посіву Швецію. Однак у півфіналі швейцарські фехтувальниці поступилася команді Італії – бронзовим призеркам Олімпіади-2020.

Першу ротацію Україна закінчила з перевагою у два уколи над швейцарками. Яна Шемякіна та Влада Харькова свої перші сутички виграли, програла лише Юлія Свистиль.

Фото: Національна федерація фехтування України у Facebook

Упродовж усього матчу між Україною та Швейцарією українки не мали переконливої переваги над суперницями. Ключовим моментом стала шоста 3-хвилинка, яку Харькова виграла у швейцарки Лаури Шталі з рахунком 7:1.

У підсумку Україна здобула перемогу над Швейцарією з рахунком 45:42. Бронзова медаль стала п'ятою в історії у командній шпазі на Євро.

Фото: Національна федерація фехтування України у Facebook

Це третя медаль для України на турнірі і друга для Влади Харькової: в одиночному турнірі з фехтування на шпагах українська спортсменка здобула "золото".

Нагадаємо, що кіберспортивна українська команда Natus Vincere перемогла на весняному BLAST Premier із CS:GO. BLAST Premier: Spring Finals відбувся з 15 по 19 червня у Лісабоні. Призовий фонд турніру – 425 тисяч доларів.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Український шахіст став тріумфатором змагань у Франції Український шахіст став тріумфатором змагань у Франції
Шахи - як одна з найпоширеніших спортивних ігор сучасності, поєднує в собі елементи мистецтва (уяви), науки (логічно-точний розрахунок) і спорту.
Україна здобула сім нагород у неповному складі на Євро-2022 з боротьби: медальний залік Україна здобула сім нагород у неповному складі на Євро-2022 з боротьби: медальний залік
Українці не виступили у вільній боротьбі, але змогли виграти нагороди на турнірі.
Loading...
Load next