"Нам потрібна перемога": поїхати боксувати за кордон Олександра Усика переконали військові (відео)

"Нам потрібна перемога": поїхати боксувати за кордон Олександра Усика переконали військові (відео)
На початку повномасштабного вторгнення росії в Україну боксер навідався в лікарню до військових. Вони й наполягали на тому, щоб Усик поїхав робити те, що він уміє робити найкраще.

У нашому сюжеті унікальні кадри, які ніхто не оприлюднював, зняті ще в перші місяці повномасштабного вторгнення росії на Українські землі. На них видно як боксер Олександр Усик, ще до виїзду за кордон, відвідує госпіталь прикордонників у Львові, де лікування проходять військові з Маріуполя та інших ділянок. Ці хлопці отримали важкі травми на передовій.

Боксер зізнався, що вагається чи в такий час варто виїжджати з країни для того, щоб готуватися до наступного бою. Саме тому приїхав порадитися з військовими, а також подякувати воїнам за їхню відданість державі. 

Якщо я присутністю підніму настрій і стануть здоровіші, то я готовий і жити тут, і ночувати, щоб швидше видужали, — каже Олександр Усик, боксер.

 Олександр Усик навідався до поранених захисників у прикордонний госпіталь ще в середині березня. Тоді боксера переслідували думки доєднатися до військових і йти на фронт.

Вони говорять мені – їдь тренуйся і нам потрібна перемога, а ми будемо вже захищати країну як ми можемо, а ти захищай, підіймай прапор так, як умієш ти, — зазначив Усик.

Про війну в Україні боксер, якого часто звинувачували у нібито прихильності до росії — висловився однозначно: 

Не ми її почали. Ми в себе вдома. Це наше... Ми не маємо права здаватися, бо це наш дім, — Олександр Усик.

Через тиждень після відвідин військових у госпіталі, Олександр Усик таки приймає рішення і отримавши дозвіл від уряду їде на тренування та підготовку до важливого бою з Ентоні Джошуа.

Реванш між українським та британським боксерами відбудеться в місті Джидда вже 20 серпня. На кону стоятимуть усі титули, які Усик відібрав у Джошуа торік, а також пояс журналу The Ring. 

Мені здається, це не буде новий поєдинок. Це буде продовження, 13й раунд, 14-й, 15-й…скільки їх буде тільки Бог знає. У нас було достатньо часу, щоб повивчати один одного. І в суботу буде дуже гарний поєдинок, — пояснив боксер.

Українці зможуть спостерігати за перебігом бою безкоштовно, адже чемпіон світу за версіями IBF, WBO, WBA та IBO у надважкій вазі Олександр Усик за власні кошти викупив права на трансляцію поєдинку, аби люди краще пожертвували гроші на ЗСУ. 

Ми народжені для того, щоб змагатися: за життя чи за пояси, чи просто за щось. Хто цього не робить по життю, той не живе, — підсумував Олександр Усик.

До слова, команда Усика на прохання боксера організувала приїзд на бій 10 військових, з якими спортсмен познайомився в госпіталі. 

 Нагадаємо, учора Олександр Усик у вишиванці заспівав в Ізраїлі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Останній цвях у кришку його труни, — Ф'юрі про реванш Джошуа з Усиком Останній цвях у кришку його труни, — Ф'юрі про реванш Джошуа з Усиком
Друга зустріч Ентоні та Олександра може відбутись наприкінці весни або на початку літа 2022 року.
З Джошуа буде покінчено, — Ф'юрі розповів, як Усик виграє реванш З Джошуа буде покінчено, — Ф'юрі розповів, як Усик виграє реванш
Перша зустріч боксерів відбулася у вересні 2021 року у Лондоні й закінчилася переконливою перемогою Усика рішенням суддів.
Loading...
Load next