До кінця року в Україні 3 тисячі сіл планують підключити до швидкісного інтернету

До кінця року в Україні 3 тисячі сіл планують підключити до швидкісного інтернету
В Україні запустили платформу де збирається уся інформацію про програму підключення до оптичного інтернету, на яку цьогоріч планують витратити 500 мільйонів гривень.

Зокрема для під’єднання 3 тисяч українських сіл до швидкісного інтернету держава витратить 500 млн гривень. Наразі для того, щоб розподіл коштів відбувся максимально прозоро та ефективно, Мінцифра розробила окрему платформу.

Про це йдеться на офіційному сайті Міністерства цифрової трансформації України. Також про запровадження нової платформи повідомив віцепрем'єр-міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у своєму Telegram-каналі.

"Ми запускаємо платформу проекту "Інтернет-субвенція", а також публічний дашборд, де зібрана інформація про реалізацію проекту. Ця платформа допоможе відстежити прозорість розподілу бюджетних коштів у розмірі 500 млн грн на інтернет-субвенцію", - написав у своєму дописі Федоров.

Зазначимо, що йдеться саме про оптичний, тобто швидкісний інтернет. Адже він є найбільш швидким, надійним та безпечним. І саме його отримають українські села вже у 2021 році. 

Підключенню українських сіл до швидкісного інтернету, передувало дослідження Мінцифри, згідно з яким стало відомо, що в понад 15 тисяч українських сіл, де проживає близько 3,5 млн населення, покриття швидкісним інтернетом зовсім відсутнє.

"Ми будуємо цифрову державу, а швидкісний інтернет - її фундамент. Уже за 3 роки 95% українців зможуть користуватися швидкісним інтернетом 24/7. На цьому шляху проєкт "Інтернет-субвенція" -  значний крок. Він значно наближає нас до виконання однієї з ключових цілей Мінцифри", - зазначив заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку цифрової інфраструктури Олександр Шелест.

Так, наразі триває попередній збір заявок від голів ОТГ для підключення інтернету у селах. Зокрема Офіційний збір заявок на участь у проєкті триватиме 10 днів і відкриється після ухвалення урядом відповідної постанови. 

Читайте також
В Україні 1 ГБ мобільного інтернету коштує 0,75 долара В Україні 1 ГБ мобільного інтернету коштує 0,75 долара
Британські аналітики провели дослідження у 230 країнах світу та оновило рейтинг за рівнем доступності мобільного інтернету, в якому Україна займає 31-е місце.
На Львівщині посадовця "Новояворівських електромереж" затримали на хабарі в 1 млн гривень (відео) На Львівщині посадовця "Новояворівських електромереж" затримали на хабарі в 1 млн гривень (відео)
У Львівській області на хабарі у 1 мільйон гривень затримали керівника однієї з філій "Нафтогаз Тепло" - "Новояворівських електромереж". Хабарника "спіймали на гарячому" - одразу після передачі грошей.
Loading...
Load next