Український AI-стартап запустив безкоштовний застосунок для створення проукраїнських мемів

Український AI-стартап запустив безкоштовний застосунок для створення проукраїнських мемів

Український AI-стартап Reface створив безкоштовний застосунок «Мемомет». Він призначений для створення проукраїнських мемів та смішних колажів. Про це повідомляє AIN.

Мем створити дуже просто. Застосунок треба завантажити  в AppStore або Google Play. Потім завантажити потрібне зображення або обрати те, яке сподобається, із запропонованих застосунком. Відтак технологія автоматично розпізнає на зображенні людей чи об’єкти і виріже їх.

Після цього можна змінити фон. Також на цьому етапі є можливість додати нові об’єкти. Залишається вигадати дотепний підпис і зберегти результат. Власноруч зробленим мемом можна буде ділитися в соцмережах.

Серед стандартних об’єктів, які пропонує застосунок, є як позитивні персонажі (президент Зеленський, очільник Миколаївщини Кім, тощо), так і негативні (путін, шойгу, лавров та інші посіпаки кремлівського фюрера).

Розробники обіцяють, що згодом у застосунку з’являться упізнаванні атрибути війни: джавеліни, трактори, затонула «Москва», тощо.

На думку розробників, меми рятують від тривожності. Це в команді стартапу помітили ще під час пандемії коронавірусу, коли користувачі Reface знімали стрес з допомогою розважального контенту.

Війна ж в Україні показала не тільки те, яка сильна наша армія і народне єднання, але і те, що гумор – частина українського культурного коду, який ми пишемо просто зараз. Напевно, це перша війна у світі з такою кількістю мемів і цілющих жартів, – коментує Дмитро Швець, СЕО Reface. 

Наша продуктова візія – давати можливість звичайним людям, які не працюють у графічних редакторах і не мають спеціальних навичок, створювати актуальний контент у смартфоні за кілька хвилин, – додав Іван Алцибєєв, CPO Reface.

Нагадаємо, раніше шрифти Times New Roman та Arial заблокували для клієнтів із росії.

Карина Бовсуновська — pravdatutnews.com

Loading...
Load next