США профінансує роботу VPN-сервісів, аби росіяни дізналися правду про війну в Україні

США профінансує роботу VPN-сервісів, аби росіяни дізналися правду про війну в Україні

Влада США з початку повномасштабної війни в Україні збільшила фінансування відразу трьох популярних VPN-сервісів. Все задля того, аби допомогти росіянам обійти цензуру й отримати доступ до заборонених в країні ресурсів. Як пише Reuters, мовиться про VPN-сервіси – nthLink, Psiphon і Lantern.

Так, якщо з 2015 по 2021 рік три VPN-компанії отримали $4,8 млн, то після 24 лютого ця сума збільшилася майже вдвічі, аби впоратися з напливом користувачів з росії.

У зв'язку з посиленням репресій Кремля щодо свободи ЗМІ ми спостерігаємо надзвичайний сплеск попиту на ці інструменти серед росіян – кажуть в агентстві світових медіа USAGM.

За їх інформацією, в травні вищепереліченими VPN-сервісами користувалися близько 4 млн росіян. Psiphon, наприклад, використовують 1,3 млн росіян щодня.

Роскомнадзор почав масово блокувати VPN-сервіси в Росії відразу ж після початку повномасштабної війни в Україні. Серед заблокованих – Hola! VPN, ExpressVPN, KeepSolid VPN Unlimited, Nord VPN, Speedify VPN і IPVanish VPN.

Крім того, за незалежне висвітлення війни в Україні у рф вже заблокували понад тисячу сайтів. Від російських ЗМІ вимагають називати війну виключно "спеціальною операцією", а всі незгодні потрапляють до чорного списку. 

Нагадаємо, що відтепер у "Дії" можна зареєструвати номер lifecell: як це зробити.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України Чому відключення електроенергії небезпечні для ядерних об'єктів України
Вторгнення Росії в Україну все більше загрожує життєво важливим з'єднанням між українськими атомними електростанціями та електромережею.
Космічна допомога: є можливість отримати змогу слідкувати за ворогом завдяки закордонним супутникам з SAR Космічна допомога: є можливість отримати змогу слідкувати за ворогом завдяки закордонним супутникам з SAR
Вже найближчим часом до країн, які діляться з Україною знімками супутників, може долучитися і Японія.
Loading...
Load next