Шахраї викрадають дані платіжних карток, спекулюючи на грошовій допомозі від ООН

Шахраї викрадають дані платіжних карток, спекулюючи на грошовій допомозі від ООН
Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, попереджає про нову шахрайську схему.

У соціальній мережі Facebook виявлено шахрайську сторінку, що імітує ресурс телеканалу «ТСН». На сторінці пропонують взяти участь в опитуванні. Для цього потрібно перейти за посиланням та нібито отримати «грошову допомогу в рамках соціальної програми ООН». Надалі користувачу буде запропоновано надати персональну інформацію та здійснити додатковий платіж. Як результат – дані платіжної картки буде скомпрометовано.

Про це пише ПравдаТУТ News з посиланням на пресслужбу Верховної Ради.

Держспецзв’язку застерігає:

  • Ніколи не вводьте реквізитів платіжних карток на незнайомих та підозрілих вебсайтах. Налаштуйте контроль руху коштів (підключіть SMS-інформування, встановіть ліміти на операції).
  • Якщо дані платіжної картки помилково введено на шахрайському вебсайті, негайно заблокуйте платіжну картку за допомогою мобільного застосунку, гарячої лінії банку (телефон зазначено на звороті картки) або через інтернет-банкінг.
  • Пам’ятайте, що завжди треба дотримуватися основних правил кібергігієни.

Більше деталей за посиланням. 

Нагадаємо, шахрай з Донецької області видурив у 82-річної пенсіонерки 150 тисяч гривень.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів СБУ викрила підпільні "call-центри", які щомісяця грабували українців на понад 7 мільйонів
У Вінниці Служба безпеки України викрила масштабну схему підпільних "call-центрів", які щомісяця завдяки віртуальним "брокерським послугам" ошукували українців на 7 мільйонів гривень.
В Україні 1 ГБ мобільного інтернету коштує 0,75 долара В Україні 1 ГБ мобільного інтернету коштує 0,75 долара
Британські аналітики провели дослідження у 230 країнах світу та оновило рейтинг за рівнем доступності мобільного інтернету, в якому Україна займає 31-е місце.
До кінця року в Україні 3 тисячі сіл планують підключити до швидкісного інтернету До кінця року в Україні 3 тисячі сіл планують підключити до швидкісного інтернету
В Україні запустили платформу де збирається уся інформацію про програму підключення до оптичного інтернету, на яку цьогоріч планують витратити 500 мільйонів гривень.
Loading...
Load next