Вчені розгадали таємницю прокляття фараона Тутанхамона

Вчені розгадали таємницю прокляття фараона Тутанхамона

Дослідники-египтологи розвінчали міф про таємницю прокляття фараона Тутанхамона. Видання Telegraph пише, що чутка про прокляття була вигадана єгиптологом і журналістом Daily Mail Артуром Вейгаллом, який був ображений тим, що ексклюзивна історія про виявлення гробниці Тутанхамона потрапила до Times.

Артур Вейгалл

Британський археолог Говард Картер виявив гробницю єгипетського фараона 4 листопада 1922 року, а в лютому наступного року разом із британським єгиптологом Джорджем Карнарвоном увійшов до похоронної камери Тутанхамона. Тоді гробниця все ще була ціла і сповнена скарбів, зокрема саркофаг з фараоном.

Говард Картер та Джордж Карнарвон

Протягом шести тижнів після відкриття Карнарвон помер, після чого була серія загадкових смертей людей, які тоді або працювали на розкопках, або відвідували гробницю.

В результаті безліч газет почали писати статті, де припускали, що ці люди стали жертвами стародавнього прокляття. 

Тепер, як пише видання, у новому документальному фільмі Channel 4 стверджується, що чутки про прокляття були придумані Артуром Вейгаллом. У день відкриття гробниці Вейгалл почув жарти Карнарвона, який готувався  увійти до похоронної камери, що помре протягом шести тижнів, якщо продовжить виявляти таку непошану до фараона.

Коли пророцтво збулося і Карнарвон помер через пневмонію і зараження крові, викликаних укусом комаря, Вейгалл ухопився за шанс отримати новий сенсаційний ракурс відкриття. 

Після смерті Карнарвона послідувала ще серія смертей тих, хто був причетний до розкопок. Це все висвітлювалось у світовій пресі, що сприяло створенню міфу про прокляття фараона.

Більшість учених підкреслила, що багато інших людей, які відвідали гробницю або допомогли її виявити, прожили довге та здорове життя.

Насправді деякі зі смертей могли бути спровоковані бактеріями з гробниці, які вразили людей, які вже страждали на хронічні захворювання легень, - пояснили дослідники.

Нагадаємо, що українці створили прототип нового дрона під назвою "бучанська пташка".

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
Новий вид 3D-друку ультразвуком дозволяє створювати об'єкти всередині об'єктів (відео) Новий вид 3D-друку ультразвуком дозволяє створювати об'єкти всередині об'єктів (відео)
Полагодити внутрішні компоненти літака, не розкриваючи фюзеляж - тепер можливо.
В Одесі під час розкопок виявили один із найбільших могильників жертв НКВС (фото) В Одесі під час розкопок виявили один із найбільших могильників жертв НКВС (фото)
Майже у кожній могилі люди поховані у декілька прошарків. Однак, проводити розкопки дослідникам заважають силові кабелі, які, хаотично розкидані майже по всій території колишнього спецоб'єкту НКВС "Татарка".
Ілон Маск представив прогрес в роботі Neuralink Ілон Маск представив прогрес в роботі Neuralink
Лікування захворювання мозку, травми спинного мозку та неврологічні розлади: Neuralink почне випробування мозкових імплантатів на людях.
Loading...
Load next